Întâmpinaţi-i – cei mai mari colecţionari de Ford Mustang şi Ford Transit din lume! (Video)
16 August 2016, 13:13
Nu întâmplător, cei de la Ford au decis să lanseze oficial modelul Mustang pe piaţa Europeană, odată cu introducerea ultimii generaţii. Pentru că aici, în Europa, se regăseşte cel mai mare fan al lui Ford Mustang! Tot aici, avem şi cel mai mare fan al modelului Transit, iar împreună aceştea au o colecţie de peste 10,000 de automobile!
Ei bine, o bună parte a acestora sunt modele în miniatură, colecţionarii însă au şi modele reale, în câteva generaţii! Belgianul Adelbert Engler dispune de o colecţie enormă de 5,500 de Mustang-uri diferite, care au fost amplasate în vitrine speciale în garajul său transformat într-un adevărat muzeu dedicat modelului Mustang,
unde se regăsesc şi automobilele la scară 1:1. Pasiunea lui Adelbert a început când acesta avea doar 8 ani, primul Mustang costându-l doar 50 de cenţi, pe care îl are şi în prezent. Acum, acesta dispune de cea mai numeroasă colecţie de machete din lume care nu sunt păstrate în cutii. Unele machete Adelbert le-a vânat timp de 8 ani!
Pe de altă parte, britanicul Peter Lee, dispune de cea mai numeroasă colecţie de Ford Transit care numără între 6,000 şi 7,000 de exemplare! Şi aici vine vorba despre o colecţie în miniatură, dar Peter dispune şi de exemplare originale la scară 1:1,
printre care prima generaţie cu anul de producţie 1965, o versiune a acesteia din 1969 care a servit drept ambulanţă cu doar 5,528 mile la bord şi unul dintre ultimele exemplare Ford Tranzit Custom, cu un bar în spate, unde se poate servi Jack Daniel’s!
Ambii colecţionari sunt pasionaţi cu literă mare! Colecţiile acestora le puteţi vedea în filmuleţele de mai jos.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,138
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!