Noul Rolls-Royce Dawn a fost modificat cu gust de către Spofec (Video)
6 Septembrie 2016, 17:42
Atunci când vine vorba despre modificarea unui Rolls-Royce, tot timpul apar dubii dacă modificarea îşi
are locul sau nu. Deseori atelierele de tuning o dau în bară ştirbind acea eleganţă aristocratică, caracteristică
modelelor Rolls-Royce. Nu este şi cazul noului proiect al celor de la Spofec (acronimul de la ‘Spirit of Ecstasy’), bazat pe noua decapotabilă Rolls-Royce Dawn.
Atelierul german a modificat iscusit exteriorul cu un kit aerodinamic sportiv, dar elegant, care include barele de protecţie faţă/spate modificate şi pragurile laterale.
Toate elementele aerodinamice au fost testate în ţeava aerodinamică, acestea excluzând complet forţa ascensională, care acţiona asupra părţii frontale.
Mai mult decât atât, toate elementele sunt realizate din fibră de carbon şi au un finisaj de o calitate excepţională, demnă de un adevărat Rolls-Royce. Tabloul exteriorului este finisat de garda la sol micşorată cu 40 mm şi jantele Spofec SP1 de 22 de inch „încălţate” cu cauciucuri de performanţă cu dimensiunea 265/35 ZR22 pe axul faţă şi 295/30 ZR22 pe axul spate.
Interiorul acestui exemplar a fost căptuşit în piele de culoare oranj, care se combină perfect cu albul imaculat al caroseriei, însă această nuanţă ţipătoare ar putea fi inacceptabilă pentru gustul majorităţii.
Cei de la Spofec modifică şi propulsorul V12 Twin Turbo de
6.6 litri, care după instalarea unităţii electronice de control Spofec N-Tronic ridică puterea de la 571 CP la 686 CP, în timp ce cuplul maxim urcă de
la 820 Nm la 980 Nm!
Datorită surplusului de 115 CP şi 160 Nm acceleraţia de la 0 la 100 km/h durează doar 4.6 secunde, viteza maximă însă, rămâne a fi limitată la cifra de 250 km/h.
Adiţional sunt oferite două sisteme de evacuare sport (cu sau fără clapetă de reglare a sunetului), care sunt cu 5 kg mai uşoare decât cea standard, dar şi
un sistem de frânare cu discuri carbon ceramice cu dimensiunea de 405 mm pe axul faţă şi 395 mm pe axul spate,
care este cu 38 kg mai uşor faţă de sistemul de frânare standard.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,249
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!