Mercedes-Benz C-Class a primit distincţia maximă la testele de siguranţă IIHS (Video)
3 Octombrie 2016, 16:35
Actuala generaţie Mercedes-Benz C-Class a primit distincţia maximă “Top Safety Pick+” la testele de siguranţă IIHS (Insurance Institute for Highway Safety). Experţii IIHS au acordat noului C-Class calificative bune în toate cele cinci discipline, dar şi un calificativ superior pentru sistemele de prevenire a accidentelor (cu sisteme opţionale).

Noul C-Class s-a descurcat de minune şi la impactul sever cu o acoperire de 25% a părţii frontale, intruziunea de la interior fiind de doar 10 cm sau de cinci ori mai mică comparativ cu generaţia precedentă C-Class, care a avut o intruziune la interior de 50 cm, micşorând zona vitală pentru picioarele conducătorului.
Rigiditatea acoperişului, care este importantă în cazul rostogolirii, a fost clasificată la nivelul 7 – unul dintre cele mai bune rezultate înregistrate până acum. Pentru a primi calificativul bun în testul rezistenţei acoperişului, este nevoie de cel puţin de a ajunge la nivelul 4.
Rezultate slabe au fost înregistrate doar în testul blocurilor optice. Cei de la IIHS au testat trei tipuri de blocuri optice, disponibile pentru C-Class pe piaţa nord-americană, printre care blocurile optice cu halogene şi cele full-LED. Chiar şi blocurile optice full-LED au oferit o vizibilitate
inadecvată în linie dreaptă şi în cele patru teste, care includ diferite curbe în ambele direcţii (stânga/dreapta). Se pare că mai mulţi producători mai au de lucrat la blocurile optice, chiar şi la cele full-LED, pentru a asigura o vizibilitate bună pe timp de noapte.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,952
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!