Scandalul Dieselgate: Volkswagen pledează vinovat. Va achita 4.3 miliarde de dolari!
12 Ianuarie 2017, 14:32
Unul dintre cele mai răsunătoare scandaluri din industria auto din ultimii ani, a ajuns la punctul final. Volkswagen a pledat vinovat în scandalul „trişării cu emisiile”, numit „Dieselgate” şi a fost de acord să plătească 4.3 miliarde de dolari (1.5 miliarde - amendă civilă şi 2.8 miliarde - amendă penală), pentru a încheia acest capitol neplăcut, cel puţin pe teritoriul SUA. Şase foşti lucrători Volkswagen, în mare parte ingineri, au fost găsiţi vinovaţi, autorităţile
americane însă, vor continua să cerceteze acest caz pe perioada următorilor trei ani pentru a depista alţi co-conspiratori. Împreună cu suma despăgubirilor acordată proprietarilor modelelor diesel afectate din SUA şi Canada, suma pe care au cheltuit-o cei de la Volkswagen a depăşit deja 23 de miliarde de dolari, iar mai mulţi analişti consideră că pentru a pune capăt definitiv Dieselgate-ului, gigantul german va cheltui în total peste 30 de miliarde de dolari.
Reamintim că numărul vehiculelor diesel afectate de sistemul de „trişare cu emisiile” la nivel global depăşelşte 11 milioane de exemplare (aproape 600,000 de exemplare în SUA).

Din cauza scandalului izbucnit în septembrie 2015, cei de la Volkswagen au încetat comercializarea vehiculelor diesel pe piaţa nord-americană şi s-a focusat către mobilitatea electrică.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,277
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!