Opel a intrat oficial în componenţa PSA Peugeot-Citroen

Vânzarea brandului Opel şi a diviziei britanice Vauxhall, a fost finalizată. Acum Opel/Vauxhall intră oficial în grupul PSA Peugeot-Citroen! Odată cu achiziţia Opel, PSA devine al doilea grup ca mărime din Europa după grupul Volkswagen, cu o cotă de piață de 17%, având poziţia de lider pe unele pieţi şi poziţia secundă pe altele. Se pare că cei de la PSA se vor bate pentru titlul celui mai mare producător auto, cel puţin pe piaţa Europei.
După 88 de ani împreună cu General Motors, producătorul german deschide un nou capitol în istoria sa. Opel şi PSA au lucrat împreună din 2012, iar această colaborare a dat naştere a două modele, Opel Crossland X şi Grandland X, acestea fiind construite pe platforma modelelor Peugeot 2008 şi 3008. În viitor vor apărea alte două modele comune, precum Opel Combo (Peugeot Partner/Citroen Berlingo), care va debuta în 2018 şi Opel Corsa (succesorul lui Peugeot 208 şi actualul Citroen C3), care va fi lansat în 2019.

În următoarele 100 de zile, noua conducere Opel va elabora o strategie de viitor, pentru revenirea brandului pe linia de profit către anul 2020 – marja operaţională va constitui 2% în 2020, iar către 2026 se va ridica la 6%. Potrivit celor de la PSA, datorită acestei fuziuni, producătorii vor putea economisi 1.7 miliarde de euro pe elaborarea şi producerea automobilelor.
Reamintim, că Opel/Vauxhall, precum și toate activele europene a celor de la General Motors, șase uzine de producere a automobilelor și cinci uzine de producere a componentelor pentru acestea, dar și un centru ingineresc din Russelsheim, inclusiv cei peste 40,000 de lucrători, au fost procurate pentru o sumă de 2.2 miliarde de euro.

Cei de la Opel vor continua să lucreze împreună cu General Motors în direcţia vehiculelor electrice, Opel Ampera-e şi Chevrolet Bolt fiind maşini gemene şi vor continua să producă vehiculele pentru brandurile Buick şi Holden. Nu ne vom mira, dacă în viitor Peugeot şi Citroen vor scoate pe piaţă modele, care vor îngloba tehnologia electromobilului Ampera-e.
0
2,793
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!