Noua generaţie S-Class va fi cea mai manevrabilă limuzină din segment

29 Iulie 2020, 19:58
Denis Godorozea
În cadrul campaniei de promovare a noii generaţii Mercedes-Benz S-Class, demarate acum câteva săptămâni, germanii au publicat astăzi o serie de imagini cu sedanul camuflat, dar şi detalii despre picanteriile pregătite pentru noua navă amiral.
Noul S-Class va fi capabil să ofere un confort desăvârşit la bord, probabil la cel mai înalt nivel în segment, însă odată cu schimbul de generaţii nava amiral germană va avansa mult şi din punct de vedere a performanţelor şi plăcerii din condus. Sedanul va beneficia, printre altele, de o suspensie activă şi direcţie integrală, care să sporească stabilitatea la viteze mari, dar şi să ofere un grad avansat de manevrabilitate în spaţii restrânse, iar asta în ciuda dimensiunilor de peste 5 metri.
De la noile generaţii ale SUV-urilor GLE şi GLS, noul S-Class va prelua suspensia adaptivă E-Active Body Control. Comparativ cu suspensiile adaptive prezentate pe generaţia actuală, noul ansamblu de sisteme înglobează peste 20 senzori şi o cameră video, ce în tandem sunt capabile să analizeze în timp real traficul şi starea drumului din cale.
Astfel, sistemul va fi capabil să adapteze din timp suspensia pentru denivelările din cale, iar funcţia Curve va permite maşinii să se încline spre interiorul virajului, pentru stabilitate şi plăcere maxime. Cum am relatat şi mai devreme, S-Class va include şi sistemul Pre-Safe Impulse Side pentru coliziunile laterale inevitabile — în acest caz suspensia va mări garda la sol în partea impactului pentru a minimiza efectele acestuia asupra ocupanţilor de la bord.
O altă noutate pentru S-Class este direcţia integrală cu punte spate viratoare. Aceasta promite stabilitate maximă în viraje la viteze mari, roţile punţii spate virând în direcţia virajului. În schimb, la viteze de până la 60 km/h roţile punţii spate vor vira în partea opusă roţilor faţă, pentru o manevrabilitate de excepţie în spaţii restrânse. Mai devreme germanii anunau apariţia pe S-Class a primului airbag frontal pentru pasagerii spate, iar astăzi au dezvăluit că la bord va fi inclus şi un airbag de tip cortină central, care să prevină impactul dintre şofer şi pasagerul faţă în cazul unui impact lateral.
Constructorul din Stuttgart va continua să-şi tachineze fanii până la premiera oficială. Peste două săptămâni Mercedes-Benz va prezenta în detaliu habitaclul noului S-Class, urmând ca debutul mondial să fie marcat la data de 2 septembrie 2020.
0
3,989
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!