Polonia se lansează în industria auto! Primele informaţii despre noul brand Izera

30 Iulie 2020, 15:57
Denis Godorozea
Polonia se relansează în industria auto — noul brand auto Izera a debutat în premieră mondială cu două modele, un hatchback compact şi un SUV. Polonezii au ales să se lanseze în producţia auto cu electromobile, or noile modele nu prevăd posibilitatea montării unor motoare termice, urmând ca producţia să înceapă în 2023.
De menţionat, că pe parcursul secolului XX Polonia a avut o industrie auto dezvoltată, însă în ultimele decenii liniile de producţie din ţară au fost achiziţionate de marii constructori auto, astfel încât Polonia a rămas fără un brand propriu. Astfel, noul brand Izera vine să reinventeze industria auto locală, iar denumirea a fost aleasă în cinstea munţilor Izera de la hotarul Poloniei şi Cehiei.
Brandul Izera intră în componenţa întreprinderii ElectroMobility Poland, companie aflată sub controlul statului, înfiinţată pentru prima dată în 2016. Primele două modele din imagini, hatch-ul şi SUV-ul, nu au încă denumiri proprii şi un substrat tehnic definit, însă polonezii se pare că au ales designul maşinilor şi au optat pentru un substrat tehnic electrificat.
Totuşi, cel mai probabil Izera nu va încerca să dezvolte propriile maşini de la început, ci va apela la tehnologiile marilor jucători din industria auto mondială. Nu este exclus că Izera ar putea prelua platforma MEB de la Volkswagen, creată special pentru electromobile, pe care germanii au oferit-o brandurilor din componenţa concernului, dar şi celor de la Ford pentru crearea propriilor electromobile.
Designul maşinilor a fost elaborat de atelierul italian Torino Design, iar partea tehnică revine companiei germano-elveţiene EDAG Engineering. Deocamdată, însă, nu există informaţii despre substratul tehnic, însă reprezentanţii Izera promit că hatch-ul şi SUV-ul vor fi capabile să accelereze până la 100 km/h în mai puţin de 8 secunde, iar autonomia maximă va atinge 400 km conform standardului WLTP. Pe piaţă, cel mai probabil, Izera va concura cu electromobilelor din segmentul bugetar, precum viitoarele modele Skoda, Volkswagen, dar şi Renault-Nissan.
0
6,594
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!