(VIDEO) Cum e să călătoreşti în zilele noastre cu o motocicletă BMW cu ataş, din 1965, prin Canada, scoţând din ea tot ce poate

16 Februarie 2023, 16:14
Redacţia PiataAuto.md
În prezent, în lumea noastră, doar Ural mai produce motociclete cu ataş din uzină. Mai există posibilitatea să-ţi comanzi un ataş de la unele companii care furnizează ataşuri pentru unele proiecte custom, dar oricum, azi a mai rămas foarte puţin din popularitatea de demult a motocicletelor cu ataş, care erau adorate şi răspândite, atât în scopuri practice de călătorii, dar până şi în curse, pe circuite sportive. Doi autori ai unui canal de YouTube şi-au propus să guste din această experienţă de cândva în zilele noastre, de la drumuri publice la circuite, luând un BMW cu ataş din 1965.
Motocicleta de bază e un BMW R50/2 din 1965, iar ataşul e unul prevăzut mai degrabă pentru motorsport, într-o manieră în care se făceau cândva asemenea curse, când copilotul se apleca şi avea rol principal de contrabalansare, permiţându-i motocicletei să ruleze mai rapid în viraje.
Ei bine, cei doi au reasamblat motocicleta care aparţine tatălui unuia dintre ei, cu care acesta participa cândva la curse şi au pornit din nord-estul SUA spre Canada, cu scopul de a ajunge şi pe un circuit şi de a încerca aceleaşi metode de contrabalansare şi condus rapid pe circuit.
Fireşte, o motocicletă de 58 de ani, care a mai şi stat atât de mult în ultima perioadă, a avut şi probleme pe drum, unul din cilindrii motorului boxer operând cu amestec prea bogat, de exemplu. Dar, pentru că totul vine dintr-o perioadă în care lucrurile erau mai simple, şi reparaţia poate fi făcută oricând, pe drum.
Apoi cei doi au ajuns şi la experienţa magnifică de circuit. E o metodă demult uitată de a merge cu motocicleta pe circuit, pentru că azi aproape că nu mai există asemenea curse. E o metodă în care copilotul stă la câţiva centimetri de sol, când motocicleta cu ataş ia virajele, iar uneori ajunge să fie ridicat în aer cu tot cu ataş!
E pur şi simplu o experienţă sublimă, foarte diferite şi cu mult în afara diapazonului a ceea ce pot şi ştiu că ar putea experimenta motocicliştii în timpurile noastre. De această dată cei doi au participat la o cursă rară, dedicată tocmai unor asemenea motociclete clasice bizare.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,938
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!