(VIDEO) Cum se conduce Spectre, primul model electric Rolls-Royce modern, care înglobează 2,9 tone de lux pentru a duce marca într-o nouă eră

4 Iulie 2023, 12:16
Redacţia PiataAuto.md
Modelele Rolls-Royce sunt descrise de creatorii săi drept cele mai bune din lume cam de 100 de ani încoace, această predilecţie pentru a crea maşini supreme fiind parte din însăşi identitatea mărcii. Noi am putut-o simţi din vizita de mai mulţi ani în urmă la fabrica Rolls-Royce sau din test drive cu unele modele, inclusiv din cele mai recente, cum ar fi Cullinan. Dar cum să păstrezi toată această predilecţie într-o epocă a maşinilor electrice? Când vrei performanţă maximă, precum Rimac Nevera, e mai uşor să explici fanilor ce anume oferi. Când vrei să pui accent pe lux şi opulenţă, e un pic mai greu să o faci când nu mai ai motoare V12 sub capotă ci electromotoare puse undeva pe punţi. Ei bine, noul Rolls-Royce Spectre a ieşit la iveală în primele teste acum, iar cei de la Top Gear relatează cum se conduce acesta.
Maşina a păstrat multe din atributele tipice Rolls-Royce, cum ar fi silueta specifică, uşile cu deschidere inversă şi umbrela ascunsă în nişele de lângă uşă.
Butonul de pornire a motorului pare să fi rămas cu o scăpare pe el, având inscripţionat cuvântul propulsor pe el („engine”), deşi nu mai vorbim de un motor cu ardere internă.
Habitaclul are exact acelaşi stil de design ca şi modelele cu ardere internă de până acum, cu aceeaşi opulenţă de piele şi inserţii masive de lemn, semn că Rolls-Royce n-a vrut să fure din senzaţiile adorate de proprietarii maşinilor anterioare. Până la urmă şi o mare parte din ei vor trebui convinşi să cumpere un Rolls-Royce electric în locul unuia V12.
Performanţele sunt similare cu ceea ce putea oferi motorul V12 anterior, ajungând pe la 576 CP în unităţi mecanice britanice, scoşi din 2 electromotoare. Maşina cântăreşte foarte mult, aproape de 3 tone, dar modelele Rolls-Royce au fost întotdeauna mai grele ca altele. Şi cu această greutate, ea reuşeşte să prindă suta în mai puţin de 4,5 secunde, deci e foarte rapidă.
Autonomia e de peste 500 km, deci e suficientă, mai ales pentru proprietarii de Rolls-Royce, care n-ar merge niciodată mai mult de 500 km pe zi în maşină, pentru că şi-ar lua eventual avionul.
În mod predictibil, condusul maşinii seamănă cu plutirea sau cu zborul la altitudine mică. Există şi câteva observaţii specifice, pozitive şi negative, menţionate în video-ul de mai jos, dar, cel mai important, acest noul model electric rămâne un Rolls-Royce. Şi are o listă de aşteptare de peste 2 ani. Deci n-are probleme cu cererea.

Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,925
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!