Un nou parc fotovoltaic de 63 MW a fost inaugurat în România, cu panouri care promit să reziste 30 de ani

1 August 2023, 14:32
Redacţia PiataAuto.md
Un nou parc fotovoltaic, de 63 MW, numit „Lumina”, a fost inaugurat ieri în România, la Călugăreni, în judeţul Giurgiu, de către Enel Green Power. E printre cele mai mari parcuri funcţionale din România şi se întinde pe o suprafaţă de 88 de hectare, având 120.000 panouri fotovoltaice, care promit să reziste 30 de ani.
Panourile sunt de model JA Solar, de 535 W şi 540 W, fiecare, fiind gestionate de 248 de invertoare. Parcul are şi 8 posturi de transformare, dar şi o staţie de transformare dedicată, ale cărei componente sub fabricate în România. Parcul e conectat la reţeaua de înaltă tensiune de 110 kW, iar proiectul său permite şi adăugarea pe terenul alăturat a unor capacităţi ulterioare de stocare, sub forma unor baterii de mare capacitate. Anual, noul parc fotovoltaic va livra în reţea 99 GWh de electricitate.
Foto: Imaginea publicată de Enel, asociată comunicatului despre noul parc fotovoltaic

Odată cu acest parc, cei de la Enel au atins circa 100 MW de putere instalată în parcurile fotovoltaice pe care le deţin în România, având 600 MW de putere instalată în total, dacă se iau în considerare şi parcurile eoliene. În 2022, Enel Green Power România a produs 1,24 TWh de energie regenerabilă. Pentru a înţelege această cifră în context, vom spune că hidrocentrala de Vidraru generează anual 400 GWh de electricitate, sau 0,4 TWh.
Din imaginile filmate de constructorul acestui parc, pare că acesta e amplasat acolo unde anterior era teren arabil.
Vezi mai jos imaginile cu noul parc fotovoltaic de 63 MW din România, de la Călugăreni.
0
7,631
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!