Un şofer începător cu un Mercedes a rămas fără permis după ce a fost surprins cu 197 km/h pe un traseu din nordul Moldovei

23 August 2023, 12:16
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Moldova anunţă că radarul unui echipaj de-al său a surprins astă noapte un Mercedes gonind cu 197 km/h pe traseul R6 din apropiere de oraşul Sângerei. La volan s-a dovedit a fi un şofer începător, care luase permisul de conducere abia în luna iunie a acestui an, într-o altă ţară.
Astfel, poliţia anunţă că şoferul a depăşit viteza legală cu 107 km/h, faţă de cei 90 km/h, cât era limita legală pe acea porţiune de traseu. Însă regulamentul de circulaţie rutieră din Moldova, la articolul 48 alineat 1, stipulează că în primul an de la obţinerea permisului, şoferii începători trebuie să circule maxim cu 70 km/h. Deci, în acest caz depăşirea efectivă n-a fost de 107 km/h, ci de 127 km/h.
Poliţia l-a sancţionat pe tânărul şofer conform celui mai dur punct al noilor modificări din codul contravenţional, aplicându-i o amendă de 3.750 lei (circa 140 euro, redusă la jumătate dacă se achită în 72 ore), şi suspendându-i permisul de conducere pe un termen de 60 de zile.
0
12,661
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!