(VIDEO) Cum sună şi care e secretul acestui Porsche clasic cu motor ce atinge 11.000 rpm

3 Septembrie 2023, 19:51
Redacţia PiataAuto.md
Motoarele normale pe benzină pot atinge de obicei circa 6.500 rpm înainte de a ajunge la linia roşie, Există motoare ceva mai capabile de turaţii, care au linia roşie la 6.800 rpm, iar unele excepţie din lumea auto avea motoare ce putea atunce 7.500 sau 9.000 rpm. Dar mai mult de atât e deja o raritate absolută, care trebuie neapărat să aibă o istorie specială în spatele său. La fel ca şi acest Porsche clasic de mai jos, capabil să atingă 11.000 rpm!
E un Tuthill Porsche, creat de Richard Tuthill, omul care şi-a dorit să ajungă la senzaţia unei motociclete cu 4 roţi, atunci când s-a apucat de modificat acest Porsche clasic. Iar dacă modelele Porsche 911 din zilele noastre ating deja şi 1.700 kg, atunci acest 911 clasic a avut parte de lucări profunde, cu aplicare de componente de fibră de carbon, şi acum cântăreşte doar 846 kg!
La bază e un Porsche 911 din 1972. Şasiul şi cam tot ce la e inferior a rămas din oţel ca pe original. Dar toate piesele de caroserie, deşi sunt clasice în aspect, sunt făcute din fibră de carbon!
Până şi roţile şi frânele sunt din carbon!
La interior, scaunele sunt făcute atât de uşoare, încât au câte 7-8 kg fiecare! Volanul e din carbon de amestec diferit şi are şi diametru mai mic.
Cutia de viteze are 6 trepte acum şi e probabil cea mai uşoară cutie cu 6 trepte pusă vreodată pe un Porsche.
Motorul din spate păstrează ideea originală, dar şi el are regândită toată ingineria. Are 3,1 litri, o cilindree rezultată din bielele de lungime diferită faţă de original şi în general o construcţie reconfigurată pe interior. Are 350 CP, 4 supape per cilindru, doi arbori cu came per bloc cilindric, dar a rămas răcit cu aer!
Şi acest motor e atât de direct şi puritan în toată construcţia sa acum, încât uneori, la trecere bruscă de la accelerare la decelerare, sau invers, scoate flăcări pe ţevile de eşapament!
E clar, e o maşină excepţională, probabil una din cele mai excepţionale create vreodată pe bază de 911. Vezi mai jos cum sună şi cum e condusă această maşină de Chris Harris şi de creatorul ei, căruia îi poartă şi numele.
0
1,723
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!