Renault a prefaţat viitorul Twingo, un model electric cu preţ mai mic de 20 mii euro, care va fi produs în Europa

16 Noiembrie 2023, 10:37
Redacţia PiataAuto.md
„Acesta e răspunsul nostru pentru modelele ieftine chinezeşti”, spune Luca de Meo, CEO-ul Renault, deşi tot Renault a lansat în Europa modelul Dacia Spring, fabricat în China, care costă peste 20-23 mii euro în cele mai multe ţări europene. Noul Renault Twingo va fi mai degrabă răspunsul celor de la Renault pentru Citroen e-C3, model care costă puţin mai mult decât Dacia Spring, însă e cu un segment mai mare şi e fabricat în Europa. Urmând aceeaşi tendinţă, Renault a anunţat că toate modelele sale electrice, inclusiv Twingo, vor fi produse pe continentul european, iar noul Twingo promite un preţ de sub 20.000 euro.
Noul model francez nu va fi o Dacia Spring reconfigurată în alt design, însă. Platforma e una nouă, dezvoltată de la zero pentru modelele electrice, şi va fi folosită şi de noul Renault 5 electric, care vine pe piaţă peste câteva luni.
Foto: Noua platformă electrică Renault şi viitorul Renault 5

Francezii n-au dat deocamdată prea multe detalii despre noul lor model, informaţiile fiind dezvăluite în cadrul unei conferinţe de prezentare a planurilor şi strategiilor de viitor ale Renault, însă şeful mărcii franceze a menţionat că noul Twingo va avea un consum de circa 10 kWh/100 km, ceea ce e de-a dreptul admirabil. Cu un asemenea consum, maşina va fi nu doar accesibilă în exploatare, ci va necesita o baterie mai mică, fiind astfel mai uşoară.
E foarte probabil ca noul Twingo să folosească baterii mai accesibile LFP, răspândite tot mai mult în segmentul maşinilor incipiente în ultima vreme, datorită dezvoltării tehnologiei lor, iar asta permite un preţ mai mic.
Designul noului Twingo e vădit inspirat din prima generaţie a modelului, care a debutat în anii 90. Renault urmează astfel tendinţa dată de Renault 5 electric, când creează noile sale modele electrice bazate pe designul celor mai reuşite modelele din istoria sa, cu o reinterpretare modernistă a acestora.
Noul Twingo a aşteptat să ajungă pe piaţă peste 2 ani, însă. La acel moment, Dacia Spring îşi va pierde orice justificare în comparaţie cu Renault Twingo şi probabil va fi înlocuită cu o altă interpretare şi mai ieftină, însă până atunci Spring mai are şanse să mai fie menţinută în producţie, chiar dacă în acest segment concurenţa devine mai acerbă.
0
1,636
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!