Cadillac anunţă noul Vistiq, un SUV electric mai mare decât Lyriq, apropiat de dimensiunile lui Escalade IQ

15 Decembrie 2023, 11:02
Redacţia PiataAuto.md
Cadillac continuă extinderea gamei sale de modele electrice, lansând modele electrice cu un design magnific, care vin să creeze aceeaşi prezenţă somptuoasă pe străzi, cu care Cadillac şi-a deprins fanii de decenii încoace. Cadillac are deja un model electric exorbitant de scump, Celestiq, care concurează cu Rolls-Royce pentru că e făcut cu multă muncă manuală, iar în gama de SUV-uri electrice are marele Escalade IQ, apoi modelul de talie medie spre mare Lyriq, iar acum o lună a dezvăluit şi modelul mai compact Optiq. Iar acum acestor modele electrice li se alătură şi Vistiq, care îşi ocupă locul între Lyriq şi Escalade iQ în ierarhia Cadillac.
Noul Vistiq a fost confirmat oficial de Cadillac, cu primele imagini oficiale publicate, dar fără foarte multe detalii tehnice şi inginereşti despre el. Ştim, însă, că noul SUV va avea 3 rânduri de scaune şi 7 locuri la bord, deci va fi un model apreciat şi de cei cu familii mai mari.
Totuşi, deşi Cadillac nu anunţă nicio informaţie tehnică şi promite să o facă abia pe parcursul anului viitor, putem vedea pe hayon inscripţia 600E4, folosită şi de una din versiunile lui Lyriq.
În acel caz, cifra E4 înseamnă tracţiune integrală, iar motorizarea e una ce totalizează 507 CP şi 610 Nm, făcând uz de o baterie de 102 kWh. Întrucât noul model e mai mare decât Lyriq, ne putem aştepta la cel puţin aceeaşi putere şi poate chiar la o baterie mai mare. Fireşte, noul model va folosi bateriile şi arhitectura Ultra a celor de la General Motors.
Foto: Cadillac Escalade IQ

E cât se poate de firesc, deci, că cei de la Cadillac, cu 4 SUV-uri electrice, sunt printre cei mai pregătiţi să îmbrăţişeze o nouă epocă electrică, iar designul Cadillac pare să fi evoluat foarte uşor şi organic în această nouă eră.
0
1,744
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!