În Rusia a fost lansat Amber, un prototip al unei maşini electrice, care ar trebui să ajungă în producţie în Kaliningrad, la fosta fabrică BMW şi Hyundai

21 Decembrie 2023, 12:30
Redacţia PiataAuto.md
Ceea ce e vedem în imagini nu e o eroare a vrunui chatbot de inteligenţă artificială, care ar fi fost rugat să creeze o maşină cu forme de hipopotam, ci o maşină construită sub formă de prototip şi dezvăluită acum câteva zile în Rusia, de Universitatea Politehnică din Moscova (MAMI) în cooperare cu compania Avtotor, deţinătoarea fabricii cu acelaşi nume din Kaliningrad, care producea anterior în bază de contract modele BMW şi Hyundai. Proiectul de creare a lui Amber e finanţat de ministerul industriei şi comerţului din Rusia.
Autorii acestei maşini au anunţat că ceea ce vedem în imagini e un prototip timpuriu al viitoarei maşini electrice, iar designul se va schimba către etapa de producţie, care ar trebui să aibă loc în 2025. Totuşi, formele maşinii sunt atât de epatante, încât maşina a creat un val de reacţii intense, fiind deja numită una din cele mai urâte creaţii cu 4 roţi dezvăluită vreodată sau un simbol al viitorului industriei răsăritene.
Cei de la MAMI au ţinut să menţioneze că, deşi designul e discutabil, e mai important că toate componentele tehnice ale maşinii au fost elaborate în Rusia, inclusiv motor, invertor, circuite electronice şi baterii. Maşina promite să fie accesibilă, ba chiar să fie disponibilă spre închirieri la preţuri modeste, ceva ce face aluzie la ideea de leasing social, lansată de curând în Franţa.
Designul maşinii nu e doar ciudat şi neinspirat în forme, ci şi extrem de ineficient în aerodinamică şi aranjarea elementelor cheie. Podeaua efectivă a maşini începe abia deasupra roţilor. Geamurile laterale spate lipsesc ca la o dubiţă, iar cele de la uşi sunt extrem de mici şi înalte. Maşina are şi nişte găuri bizare pe lateral, în schimb are două cârlige montate în faţă, pentru a putea fi tractată uşor. Creatorii maşinii nu comunică nimic despre parametrii tehnici.
E cert că designul maşinii nu a fost apreciat nici măcar în Rusia, pe interior. Se pare că Fiat Multipla tocmai a fost detronat de pe piedestalul celui mai urât automobil din lume.
0
3,992
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!