(VIDEO) Tesla Cybertruck a spulberat un Lamborghini Urus într-o întrecere directă, chiar dacă e cu aproape o tonă mai grea

6 Decembrie 2023, 14:37
Redacţia PiataAuto.md
Tesla Cybertruck e în mod clar cel mai fascinant şi mai uimitor automobil lansat în acest an. Nu doar datorită designului să rectangular, ci mai ales datorită ingineriei şi performanţei de care e capabil. Iar în primele teste am văzut deja că Cybertruck e capabil să învingă şi un Hummer EV electric de 1.000 CP, chiar dacă ultimul are 4 electromotoare, iar Tesla are 3, şi e simţitor mai puternic. Acum, însă, Cybertruck a avut parte de o întrecere emblematică, care ne arată clar prăpastia tot mai mare şi mai clară între limitele celor mai performante motoare cu ardere internă şi a noilor maşini electrice, concepute temeinic.
Tesla Cybetruck, în cea mai puternică ediţie a sa, Cyberbeast, cu 3 electromotoare şi 845 CP şi 930 Nm în total, a fost pusă la o întrecere directă cu Lamborghini Urus, un SUV de performanţă dotat cu un motor V8 de 4,0 litri, care scoate 650 CP şi 850 Nm.
Deci, Tesla are 195 CP în plus şi totodată doar 80 Nm în plus, în schimb e în dezavantaj major la greutate, cântărind cu aproape o tonă mai mult. Mai exact, Tesla cântăreşte 3.084 kg, în timp ce Lamborghini cântăreşte 2.199 kg, diferenţa exactă fiind de 885 kg.
Am fi aşteptat cu toţii ca Tesla să accelereze mai repede la startul de pe loc. Dar era aproape firesc să vedem că Lamborghini o ajunge din urmă peste câteva secunde, sau cel puţin să vedem că acel Lamborghini încearcă să reducă simţitor din diferenţă. Dar n-a fost aşa. Până în ultima clipă distanţa dintre maşini a continuat să se mărească, Lamborghini fiind pur şi simplu spulberat de un ditamai pick-up rectangular.
E un nou capitol al acestei noi epoci electrice, e clar. Puţine maşini noi reuşesc să fascineze atât de profund şi de obiectiv. Şi Tesla Cybertruck are abia câteva zile de când a fost lansat, deci e doar începutul!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
15,224
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!