Două poduri din Bălţi, date în exploatare acum 50 de ani, vor fi reabilitate de două ori mai repede decât în termenul alocat

19 Ianuarie 2024, 08:48
Redacţia PiataAuto.md
Două poduri din Bălţi, date în exploatare acum 50 de ani, la începutul anilor 70, vor fi reabilitate complet, din cauză că au structura prea slăbită şi subminează siguranţa rutieră. Administraţia de Stat a Drumurilor anunţă că traficul va fi redirecţionat în perioada lucrărilor, iar ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale, Andrei Spînu, anunţă că reabilitatea va dura de două ori mai puţin decât termenul alocat de contract, 1 an în loc de 2 ani.
Cele două poduri trec peste râul Răut şi peste calea ferată din regiune şi au o importanţă strategică, ambele fiind parte integrantă şi a centurii municipiului Bălţi. Imaginile stării pilonilor şi grinzilor, însă, semnalează clar că e nevoie de intervenţii profunde în asigurarea securităţii structurii acestora.
Prin urmare, lucrările la aceste poduri vor demara cât de curând, iar accelerarea termenului de executare a lucrărilor va fi atinsă graţie implementării mai multor echipe de muncitori, care vor lucra în ture.
Administraţia de Stat a Drumurilor anunţă că în aceste condiţii accelerate, lucrările la cele două poduri vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an.
În ultimul an, ASD a anunţat cel puţin 3 alte lucrări majore la poduri importante, reabilitate complet, care au fost finalizate exemplar înainte de termen.
1
2,405
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!