(VIDEO) Ford a creat noul F-150 Lightning Switchgear, un model electric care poate galopa şi face salturi în offroad

18 Ianuarie 2024, 10:12
Redacţia PiataAuto.md
Ford are o tradiţie lungă de a crea versiuni Raptor pentru pick-up-urile sale, inspirate din cursele Baja, de mare viteză prin offroad. Tot Ford are o tradiţie de a dezvolta şi modele electrice atipice sub forma unor prototipuri aproape incredibile, precum recentul SuperVan 4.2, iar acum aceste experienţe s-au unit într-o nouă creaţie — Ford F-150 Lightning Switchgear, un model electric care poate alerga în offroad cu viteza unui ghepard şi poate sări peste orice denivelări i-ar apărea în calea acolo.
La bază se află modelul electric Ford F-150 Lightning, bineînţeles, doar că suspensia a fost modificată substanţial, primind amortizoare mai mari de offroad, coilover-e, noi braţe mai groase, cu elemente de şoc mult mai durabile. Barele de protecţie au fost modificate pentru a permite un unghi mai mare de atac şi degajare şi totodată pentru a favoriza salturile.
S-au folosit şi câteva piese de fibră de carbon la aripile faţă şi spate, de la benă, s-au montat scuturi dure adiţionale, iar roţile au fost încălţate în anvelope de offroad 37x12.5 R18.
Cadrul structura şi bateria, însă, au rămas standard, de pe Ford F-150 Lightning, şi se pare că cei de la Ford au încredere că ea va rezista cu brio tuturor salturilor din offroad.
Deocamdată, ceea ce vedem aici e un prototip. Însă după apariţia lui Tesla Cybertruck, Ford F-150 are vânzări un pic diminuate şi cu siguranţă ar avea nevoie de o asemenea ediţie de serie, care să revigoreze imaginea modelului. Prin urmare, credem că pe parcursul acestui an vom vedea şi un model de serie foarte asemănător.
Vezi mai jos şi un scurt video cu ceea ce poate face noul Ford electric în offroad.
0
1,921
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!