(VIDEO) Noul SUV Ferrari Purosangue, cu motor V12 aspirat, şi-a măsurat forţele cu Lamborghini Urus

29 Aprilie 2024, 19:29
Redacţia PiataAuto.md
Ferrari a intrat oficial în liga producătorilor care au un SUV în gamă. Chiar dacă s-a împotrivit mult timp şi a promis să nu o facă, în cele din urmă, Ferrari Purosangue a fost lansat, deşi italienii se eschivează să-l numească drept SUV. Dar asta înseamnă că odată ce primele exemplare ajung deja să fie livrate, apar şi primele dueluri de viaţă reală între noul model Ferrari paralela sa din tabăra cu care Ferrari concurează cel mai intens — Lamborghini.
Britanicii au pus de curând cele două modele alături într-o întrecere directă. Şi dacă Lamborghini Urus sună deja foarte familiar cu motorul său V8 twin turbo, şi până şi versiunea de 666 CP nu e tocmai o noutate absolută, atunci reţeta Ferrari e una care fascinează prin însăşi îndrăzneaţa de a sfida toate tendinţele actuale ale sistemelor de propulsie.
Ferrari Purosangue vine cu un motor V12 imens, de 6,5 litri, aspirat natural, de 725 CP! Doar Rolls-Royce mai are azi SUV-uri cu motoare V12 în gamă, alături de Mercedes-Maybach, dar în acele cazuri nu vorbim de motoare aspirate natural, făcute să atingă turaţii de Himalaya şi să sune divin.
Ei bine, în prima încercare şoferul Ferrari a ratat un pic startul. Însă deja în cursa următoare a devenit clar că, deşi la un moment dat cele două maşini pot fi aliniate, în cele din urmă Ferrari o ia înainte cu plusul său de forţă şi turaţii.
Au avut loc 3 curse, şi Lamborghini a reuşit să câştige una, dar oricum Ferrari a fost marele învingător.
A fost, deci, un duel de onoare pentru Ferrari, pe care trebuia să-l învingă în faţa Lamborghini. Ar fi fost bizar să fie altfel, dar era posibil, întrucât şi Lamborghini e un concurent redutabil. Însă până la urmă, reţeta clasică Ferrari a învins!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
16,055
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!