(VIDEO) Brabus a publicat un documentar complet cu istoria nespusă a felului în care sunt create maşinile sale

2 Mai 2024, 15:05
Redacţia PiataAuto.md
Brabus e cu siguranţă cel mai mare şi mai respectat atelier de tuning din întreaga lume, chiar dacă noţiunea s-a diluat în ultimul timp în industrie, multe companii care doar rescriu softuri la motoare pretinzând că sunt şi ele ateliere de tuning. La Brabus, însă, lucrurile se fac atât de profund, iar în spate există o istorie atât de mare şi intrigantă, încât e una din puţinele companii care mai păstrează azi abordarea aia profundă de a scoate la final o maşină mai impresionantă şi mai savuroasă decât cea care a ieşit din fabrică.
Brabus a fost fondat în 1977 de Bodo Buschmann şi Klaus Brackman, numele Brabus venind de la primele litere din numele lor de familie — Bra şi Bus .Iar primii ani din istoria companiei sunt atât de interesanţi, încât ar putea fi subiecte de filme, cum ar fi istoria celei mai mari partide de Mercedes 190E, produsă cândva de Brabus pentru a fi închiriate, care a făcut compania cunoscută.
Bodo a fost omul care a condus compania practic până în 2018, când s-a stins din viaţă lăsând în urmă un palmares enorm de realizări_/A__ şi o companie care nu doar că producea maşini modificate superbe, moderne, dar restaura şi clasice în atelierul său. În 2013, noi vizitasem pentru prima dată atelierul Brabus, atât unde să restaurau exemplarele clasice, cât şi unde se pregăteau maşinile moderne, iar în 2018 am şi testat unul din Mercedesurile clasice, restaurate de Brabus. Iar testele drive cu modele moderne Brabus, de la exemplarele G-Class 6x6 până la S-Class-uri, C-Class-uri şi multe alte modele, au fost atât de multe la număr, încât pot fi accesate în listă aici.
Foto: Mercedes clasic, restaurat de Brabus şi testat de noi, fotografiat în atelierul unde se restauează aceste maşini la Brabus

Ei bine, Brabus a condus azi de Constantin Buschmann, fiul lui Bodo, şi, din fericire, e acel caz când fiul continuă munca începută de tatăl său cu tot respectul şi înţelegerea faţă de ce a făcut tatăl. Şi în timp ce toate lucrurile bune şi tradiţia de bază e păstrată, fiul continuă să aducă inovaţii în companie, de la procesele de proiectare şi realizare a modelelor noi cu abilităţi digitale mai avansate, până la aventurare spre noi direcţii, fără a le abandona pe cele vechi.
Foto: Constantin Buschmann, fiul fondatorului Bodo şi actualul şef al Brabus

Aşa Brabus a ajuns să modifice modele Porsche, de exemplu, lucru pe care tatăl său l-a încercat doar la început. Aşa Brabus a ajuns să intre şi în lumea motocicletelor cu KTM, iar cele câteva ediţii create s-au vândut de fiecare dată complet în aceeaşi zi. Aceste noi direcţii, deci, au o cerere imensă.
Chiar şi modelele Range Rover au început a fi modificate de Brabus, şi acum ele nu mai au numele STARTECH, ca înainte, ci Brabus. Iar la cât de profund sunt dezasamblate şi modificate, e foarte posibil ca acestea să fie mai fiabile decât originalul. Cel puţin în documentar, mecanicii se plâng pe filosofia Land Rover şi pe cât de bizare sunt unele soluţii, pe care ei le descoperă la dezasamblare şi modificare.
Cei de la Brabus au fost neobişnuit de deschişi să-şi arate propria istorie şi propriile procese într-un documentar complet, la care s-a muncit mult şi care cu siguranţă a necesitat mult curaj din partea lor să-şi deschidă cărţile atât de larg, arătând şi probleme pe care le întâmpină în aceste lucrări.
Uneori greutatea finală e neaşteptat de mare, alteori e remarcată o problemă mecanică inexplicabilă, care necesită dezasamblare şi remediere. Dar e cert că lucrurile nu sunt lăsate la voia întâmplării.
În documentar sunt arătate chiar şi defectele apărute din cauza proiectării iniţiale nereuşite, cum ar fi axele rupte la G-Class 6x6, un lucru pe care cumpărătorii cu siguranţă nu l-ar aprecia.
Brabus arată şi cum sunt făcute interioarele lor, inclusiv coaserea tapiţeriei de piele şi micile secrete de acolo.
Sunt arătate şi ieşirile de test pe circuite, şi perfecţionările ulterioare şi toată munca titanică, ce însoţeşte crearea unui Brabus. Deci, totul e foarte diferit faţă de un simplu chip-tuning. Sunt modificări din cele profunde şi temeinice, cu toate provocările acestui proces.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
2
4,677
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!