Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

O nouă serie de teste EuroNCAP: Dacia Lodgy obţine un rezultat ruşinos de 3 stele!

28 Noiembrie 2012 - 12:00
Ilie Toma
O nouă serie de teste EuroNCAP: Dacia Lodgy obţine un rezultat ruşinos de 3 stele!
A trecut multă vreme de când vreun automobil nu a obţinut un rezultat atât de slab la testele EuroNCAP precum Dacia Lodgy, inclusă în cea mai nouă serie de teste a organizaţiei europene. Din cele 15 automobile testate, 14 au obţinut calificativul maxim de 5 stele, şi doar Lodgy s-a învrednicit de ruşinosul calificativ de 3 stele.

Oficialii EuroNCAP critică dur modelul Dacia, declarând că „trei stele poate fi un calificativ satisfăcător pentru propriile ambiţii ale Dacia, însă consumatorii sunt sfătuiţi să opteze pentru siguranţă”. Mai mult ca atât, cei de la EuroNCAP declară că „în timpuri în care marea majoritate a producătorilor sunt capabili să creeze vehicule cu scoruri apropiate de maxim la capitolul siguranţă, rezultatul indicat de Lodgy e cu atât mai îngrijorător, cu cât chiar în acelaşi segment există o mulţime de vehicule bugetare care pot oferi o siguranţă demnă la bord.

Dacia Lodgy a demonstrat o protecţie slabă cam la toate capitolele. La impactul frontal, montantul faţă s-a îndoit în partea superioară, cauzând şi îndoirea acoperişului până la montantul central. Podeaua s-a detaşat complet în zona pasagerilor spate, separându-se de tunelul central. Acesta din urmă a intrat în zona picioarelor şoferului, iar zona levierului cutiei de viteze s-a deformat puternic între scaunele faţă.

La protecţia pietonilor, Dacia Lodgy a reuşit să obţină doar 44% punctaj, în comparaţie cu celelalte 14 automobile testate, care au obţinut peste 60%. Punctajul de 77% la protecţia copiilor este catalogat de oficialii EuroNCAP drept unul „mediocru, care nu adevereşte statutul auto-declarat al modelului drept maşină de familie”. În fine, Dacia a decis să nu monteze sistemul ESP standard pe toate modelele, folosindu-se de cele câteva luni rămase până la intrarea în vigoare a obligativităţii acestora pe teritoriul UE, în ianuarie 2013.

Secretarul general EuroNCAP, Dr Michiel van Ratingen, s-a arătat de-a dreptul dezamăgit de rezultatele obţinute de Lodgy, mai ales că noul Sandero, un model cu emblema Dacia pe bătrânul continentul, dar cu cea de Renault în America de Sud, a indicat recent o siguranţă extrem de slabă la testele Latin NCAP. „Lodgy este un model bugetar şi clienţii pot accepta compromisuri în materie de confort şi performanţă, dar nu şi la capitolul siguranţă” – declară Dr Michiel van Ratingen. „EuroNCAP consideră că siguranţa celor de la bord trebuie să fie preocuparea primordială a oricărui producător, indiferent de preţul vehiculului”, a mai adăugat secretarul general EuroNCAP.

Celelalte 14 automobile incluse în noua serie de teste sunt Fiat 500L, Ford Fiesta, Ford Kuga, Hyundai Santa Fe, Mercedes-Benz A-Class, Mitsubishi

Outlander, Opel Mokka, Land Rover Range Rover, Seat Leon, Seat Toledo, Skoda Rapid, Subaru Forester, Volvo V60 Plug-in Hybrid şi Volkswagen Golf. Toate 14 modele au obţinut calificativul maxim de 5 stele.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter