Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Volvo Concept Coupe – muscle car-ul suedez

29 August 2013 - 10:13
Ilie Toma
Volvo Concept Coupe – muscle car-ul suedez
Nu puteam să-i spunem altfel decât muscle-car, pentru că are proporţii de muscle-car, dar vine cu un rafinament din ăla care te lasă fără cuvinte, tipic scandinav. Cei de la Volvo îl numesc o reinterpretare de nouă generaţie a filosofiei clasicului P1800...

Noul Volvo Concept Coupe este creaţia noului vice preşedinte de design Volvo, Thomas Ingenlath, venit în această funcţie acum aproape un an. Noua creaţie scandinavă demonstrează un nou grad de emoţie inteligentă a produselor Volvo şi oferă o prefaţă în designul viitoarelor modele ale mărcii. Primul model care va îngloba noua filosofie de design este chiar viitorul XC90, pe care Volvo îl confirmă pentru anul 2014.

Concept Coupe aduce multe elemente care vor deveni definitorii pentru Volvo. Spre exemplu, farurile cu fascicule în formă de „T” – se pare că acestea se vor regăsi pe toate viitoarele modele ale mărcii. Calandrul va da senzaţia că este suspendat vertical, întrucât aproape că nu contactează cu zona inferioară a barei de protecţie. Şi profilarea specifică a capotei se va regăsi în viitoarele modele ale mărcii. Şi totuşi, deşi faţa noului Volvo

Concept Coupe e una nouă, aceasta cuprinde tradiţia celor 85 de ani de experienţă suedeză, şi mai ales elemente ale clasicului Volvo P1800 din anii 1960. Şi toate astea fără a face abuz de inspiraţie retro, ci doar aluzii subtile la elemente din trecut.

La interior designul scandinav evoluează în forme fascinante, aici făcându-şi loc o nuanţă gri-azurie, condimentată cu lemn natural, aluminiu şi elemente de cristal. Consola centrală e marcată de prezenţa unui touchscreen vertical imens, inspirat parcă din consola lui Tesla Model S. Concept Coupe promite să ofere o experienţă palpitantă la bord, care să facă plăcerea condusului mai mare, mai antrenantă şi mai sigură. De altfel, suedezii afirmă că-şi schimbă şi elementul central al grijei legendare pentru siguranţă – în loc să se concentreze exclusiv asupra protecţiei în cazurile unei situaţii dramatice, aceştia se vor asigura că viitoarele modele Volvo vor miza mult mai mult pe sisteme de asistenţă a celui de la volan pentru ca acesta să poată evita scenariile dramatice. O altă filosofie care se schimbă la Volvo e cea legată de ergonomie – acum aceasta nu se va focusa doar spre practicism, ci şi pe experienţe moderne, care uşurează viaţa şi funcţionalităţile în era tehnologiilor moderne.

Dacă e să privim din nou conceptul din profil, acesta ne sugerează un bolid cu tracţiune spate. Volvo ne anunţă că noul Concept Coupe e creat pe baza noii platforme modulare Scalable Product Architecture, în dezvoltarea căreia suedezii au investit miliarde de euro în ultimii ani. Această platformă va sta la baza majorităţii modelelor viitoare Volvo, inclusiv XC90, ceea ce înseamnă ca ea va permite şi montarea sistemelor de tracţiune integrală. Compatibilităţile nu se opresc aici, însă, pentru că noua platformă modulară suedeză a fost concepută din start pentru a putea adăposti şi tehnologii de propulsie alternativă. Noul Concept Coupe e o demonstraţie elocventă, întrucât debutează cu un tren de rulare plug-in hybrid, care face uz de cea mai puternică versiune a noii familii de motoare cu patru cilindri Drive-E. Benzinarul turboaspirat şi supraalimentat de 2.0 litri propulsează puntea faţă, în timp ce puntea spate a lui Concept Coupe e propulsată de un electromotor. Puterea cumulată a conceptului ajunge la 400 CP, iar cuplul total atinge 600 Nm. Astfel, sistemul de propulsie a lui Concept Coupe ne confirmă cu certitudine că viitorul XC90 va fi un concurent redutabil în lumea SUV-urilor premium, având unităţi de propulsie moderne şi beneficiind şi de cel puţin o versiune plug-in hybrid!

Viitorul Volvo sună bine, nu?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (41 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter