Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: BMW M4 Convertible

4 Aprilie 2014 - 00:55
Ilie Toma
Premieră: BMW M4 Convertible
Se întâmplă chiar acum! BMW tocmai a dezvăluit noul M4 Convertible, noua ipostază a forţei şi performanţei cu emblema M4 pe ea! Noul model debutează cu plafon rigid ca şi predecesorul său moral, cu proporţii clasice, dar şi cu câteva detalii care îl individualizează puternic.

Bara de protecţie ia o formă distinctă faţă de M4 Coupe, iar pe lateral linia de contur superior accentuează diferit silueta modelului, punând accent pe planul orizonal. Elemente precum corpurile aerodinamice şi în acelaşi timp agresive ale oglinzilor exterioare îi vor face pe pasionaţi să aprecieze şi mai mult munca designerilor bavarezi.

Munca inginerilor, însă, e cel puţin la fel de remarcabilă. Sub capotă e amplasat acelaşi motor TwinPower Turbo de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie, care a debutat pe M3 Sedan şi M4 Coupe, livrând aceeaşi forţă de 431 CP şi 550 Nm. Cu transmisia opţională automată cu dublu ambreiaj noul M4 Convertible va prinde prima sută în numai 4.4 secunde. Motorul poate fi turat cu plăcere până la 7,600 rpm, or abia acolo începe linia roşie a turometrului!

Ca şi M3 Sedan şi M4 Coupe, noul M4 Convertible a fost construit cu aplicarea materialelor uşoare, plasticul ranforsat cu fibră de carbon fiind prezent din belşug. Asta a permis menţinerea greutăţii la valori excelente, noul model cântărind la gol 1,750 kg cu transmisie manuală şi 1,790 kg cu transmisie automată. Plafonul rigid, de altfel, poate fi pliat cu apăsarea unui buton în doar 20 de secunde.

Preţurile noului M4 Convertible nu au fost deocamdată anunţate, dar putem intui că noul model va respecta tradiţia poziţionării un pic superioare faţă de versiunea coupe, iar un M4 Coupe porneşte, în acest moment, de la 72,200 euro la el acasă în Germania şi de la 59,380 euro în Moldova.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (25 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter