Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Iată cum poliţia americană opreşte maşinile infractorilor! (Video)

7 Noiembrie 2016 - 10:41
Denis Godorozea
Iată cum poliţia americană opreşte maşinile infractorilor! (Video)
Începând cu anul 1979 în SUA au decedat peste 5,000 de persoane nevinovate din cauza urmăririlor periculoase de automobile, care în 40% dintre cazuri este finalizată de un accident. Poliţia utilizează mai multe manevre pentru stoparea infractorilor, acestea fiind periculoase şi imprevizibile, cu rezultate, de multe ori, fatale pentru persoanele inocente.

Sistemul grappler, este menit să reducă drastic riscurile, precum şi durata urmăririlor. Grappler este un sistem special asupra căruia s-a lucrat ani buni, iar acum acesta este gata de a activa în defavoarea infractorilor fugari. Sistemul constă dintr-un mecanism declanşabil, care odată apropiat de roata din spate al vehiculului infractorului, o blochează datorită benzii ce se învălătoceşte pe roată. Banda rămâne a fi ataşată şi de vehiculul forţelor de ordine, care odată oprit, încetineşte vehiculul infractorului.

Dacă banda se desprinde, iar infractorul reuşeşte să scape, acesta poate fi urmărit datorită urmei negre lăsate de roata blocată. Banda poate fi desprinsă şi la dorinţa poliţiştilor, în caz că infractorul lasă vehiculul şi încearcă să fugă. În cazul în care urmărirea are loc la viteze de peste 65 de mile pe oră (105 km/h), pe un drum cu doar două benzi, la declanşarea mecanismului, acesta este desprins de maşina poliţiei, pentru o stoparea suspectului în siguranţă pentru traficul rutier.

Sistemul Grappler poate fi ataşat şi de roata remorcii, însă nu şi în cazul în care axul spate al remorcii este amplasat mai adânc faţă de posteriorul acesteia. Este un sistem extrem de ingenios, care aduce aminte de trucul cu frânghia al cowboy-lor! Se pare că fugarii nu vor mai avea scăpare, dacă invenţia va interesa forţele de ordine!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter