Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un Rivian electric a rezistat unei inundaţii provocate de ciclonul Helene, fiind luat de ape, după care a pornit complet funcţional

3 Octombrie 2024 - 13:04
Redacţia PiataAuto.md
Nici maşinile electrice, nici cele cu combustie, nu rezistă prea bine inundaţiilor, chiar dacă staţionau în momentul în care ajung în apă. Apa va ajunge invitabil şi în motor dacă maşina stă mult sub apă, nemaivorbind de sistemul electric al maşinii. La o maşină electrică mai poate exista şi riscul unui incendiu provocat de scurtcircuite la bateria cufundată prea mult în apă, cum s-a întâmplat de curând cu o Tesla inundată de ciclonul Helene din SUA. Dar un Rivian R1T a rezistat ca prin minune inundaţiei în care a ajuns.
Modelul electric se lăuda cândva cu etanşare completă a bateriei şi a multor zone-cheie din construcţia maşinii şi se pare că promisiunea a fost una veridică.
Proprietarul maşinii a parcat-o într-o zonă care-i părea mai sigură şi a plecat cu familia sa din calea intemperiilor. Când a revenit, şi-a găsit maşina circa 90 metri mai la vale, luată de ape, plină de noroi şi urme car certificau faptul că fusese inundată.
Proprietarul a presupus că maşina sa e complet distrusă şi intenţiona să sune compania de asigurări, dar a observat că mânerele uşilor funcţionează perfect şi a încercat să urce la bord, pentru a porni maşina.
Aceasta a pornit imediat, fără vreo eroare şi a putut fi condusă imediat, complet funcţională, fără a avea vreo urmare din cauza inundaţiei prin care tocmai trecuse.
Mai mult ca atât, după ce a putut conduce fără probleme, proprietarul a mers şi la o staţie fast charge şi a încărcat din nou maşina fără probleme. Deci totul funcţionează ireproşabil.
Prin urmare, de aici încolo proprietarului i-a mai rămas doar să-şi spele profund maşina. Iar acest caz demonstrează că nu există vreo problemă cu maşinile electrice în sine în asemenea condiţii, ci totul depinde de profunzime ingineriei până la care s-a mers în proiectarea acestor maşini.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter