Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Francezii au dezvăluit noul Renault 4 E-Tech, un model electric inspirat din filosofia clasicului R4

14 Octombrie 2024 - 13:14
Redacţia PiataAuto.md
Francezii continuă să lanseze modele noi electrice cu dublă miză, pe de o parte folosind aceeaşi platformă tehnică pentru maşini care arată foarte futurist, iar pe de altă parte lansând şi modele cu inspiraţii retro, care se inspiră din filosofia celor clasice şi o transpun într-o epocă modernă. După ce au lansat la începutul acestui an modelul Renault 5 E-Tech, acum francezii lansează şi noul Renault 4 E-Tech, inspirat din clasicul R4.
Renault R4 a fost unul din cele mai versatile şi universale modele din lume la timpul său, fiind folosit în cele mai vaste geografii şi cele mai variate forme de relief, bucurându-se de o apreciere deosebită pentru simplitatea, robusteţea şi durabilitatea sa, cooptate cu un preţ mic. Maşina avea capacităţi de trecere superbe, dar apoi a beneficiat şi de versiuni cu tracţiuni integrală, datorită celor de la Sinpair.
Cam aceleaşi principii filosofice stau şi la baza noului model electric. Maşina vine cu o siluetă ce aminteşte de modelul clasic fără a-l imita prea mult şi are o gardă la sol similar de mare, cu roţi relativ înguste, la fel ca şi reperul clasic.
Spre deosebire de Renault 5 E-Tech, care e mai mult un model urban, noul Renault 4 E-Tech e mai universal în scopurile în care poate fi folosit, putând juca şi rolul de singură maşină până şi în familiile care călătoresc la distanţe mai lungi, după cum spun francezii. Are portbagaj de 420 litri, iar la nevoie bancheta spate poate fi rabatată pentru a forma o podea absolut dreaptă — o raritate printre modelele electrice.
Maşina e anunţată din start doar cu tracţiune pe o singură punte, fără versiuni cu două motoare şi tracţiune integrală, însă francezii au un sistem de dirijare avansată a cuplului, atfel încât să poată asigura înaintarea maşini în condiţii mai dificile.
Autonomia promisă e de până la 400 km, însă vor exista două versiuni de baterii în capacitatea oferită. Ambele au şi încărcare Type 2, de 11 kW, care vine şi cu funcţia V2L pentru a alimenta utilaje electrice sau chiar reţeaua casei.
Bateria mai mare va avea 52 kWh şi ea va putea fi încărcată cu o putere de până la 100 kW fast charge. Bateria mai mică va accepta o putere de doar 80 kW, însă ambele vor avea nevoie de circa 30 minute pentru o încărcare de la 10 la 80%.
Cei de la Top Gear au avut ocazia de curând să exploreze pe viu noul Renault 4 E-Tech, dar şi să discute cu preşedintele de design Renault, Gilles Vidal, despre noua lansare, acesta oferind perspective interesante din spatele creării acestui model.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter