Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Mercedes-AMG One şi-a depăşit propriul record pe Nurburgring şi a devenit prima maşină înmatriculabilă cu un timp mai mic de 6 minute şi 30 secunde

3 Octombrie 2024 - 19:49
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes-AMG One e unul din modelele actuale ale mărcii care sclipesc în mod special prin inginerie excepţională, inspirată din Formula 1. Chiar dacă maşina combină o mulţime de soluţii şi e extraordinar de complexă în construcţie şi mentenanţă, performanţa acesteia e una din puţinele care stabileşte recorduri în prezent pentru Mercedes.
În 2022, un exemplar al acestui model a marcat un record de 6:35,18, luând coroana de la un Porsche 911 GT3 RS. Însă acum circuitul are mici modificări, printre care şi o zonă cu asfalt nou şi o configurare uşor diferită a acelui viraj în care a fost aplicat asfalt. De asemenea, acum doi ani recordul fusese stabilit în condiţii de dimineaţă, cu o uşoară rouă alături de circuit şi cu umiditate aferentă pe asfalt, în timp ce acum circuitul era complet uscat.
Asta a făcut cea mai mare diferenţă, probabil, pentru că acum maşina nemodificată tehnic a reuşit să marcheze un timp de 6 minute 29,09 secunde, ceea ce a făcut din ea prima maşină înmatriculabilă din lume care a reuşit să marcheze un timp mai mic de 6 minute şi 30 secunde.
Mercedes recunoaşte că acum a avut parte de condiţii climaterice perfecte pe Nurburgring, atât de temperatură, cât şi de umiditate redusă, dar asta e doar un element care n-a încurcat ingineriei maşinii, lăsând-o să se dezlănţuie la potenţialul său maxim.
Iar recordul atins de Mercedes e impresionant dacă ne gândim că doar acum 4 ani un Porsche 918 Spyder abia de spărgea bariera de 7 minute, marcând un timp de 6:57. Şi în doar un deceniu, maşinile compatibile cu drumurile publice au putut progresa cu jumătate de minut pe acest circuit solicitant.
Amintim, Mercedes-AMG One are un motor de 1,6 litri inspirat din ingineria celor de Formula 1, care poate atinge 11.000 rpm, iar pe lângă asta există 4 electromotoare, unul din care propulsează turbina. În total, modelul dezvoltă 1.063 CP.
Vezi mai jos şi un video publicat de Mercedes-AMG.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter