Menu
Acasă
Search
Expediţii şi road trip-uri GT.md / PiataAuto.md:
Aventurieri. Exploratori. Pasionaţi de automobile. Creatori de istorii superbe. O echipă fantastică!
GT înseamnă plăcerea de a savura aventurile motorizate lungi, plăcerea de a savura condusul şi de a explora lumea minunată şi diversă în care trăim. Pagina asta vă oferă acces permanent spre cele mai palpitante aventuri, expediţii şi road trip-uri realizate de echipa noastră, iar lista lor e completată pe măsură ce ne aventurăm în noi şi noi poveşti motorizate!

Vrei să fii parte a unei viitoare aventuri?
Scrie-ne pe pagina de Facebook să te cunoaştem şi s-ar putea să fim camarazi într-o viitoare aventură!

Printre cei mai entuziasmaţi aventurieri GT.md se numără:
Ilie Toma, Anatol Untură, Dan Untură, Alex Bred, Adi Dumitraşcu, Victor Guzun şi mulţi alţii.

Expediţiile şi road trip-urile noastre:
Road trip de eficienţă cu Skoda Karoq TDI 4x4 la drum lung: din Moldova până în Elveţia
Într-o epocă a trendurilor de electrificare, cât de eficient poate fi un SUV cu o motorizare diesel modernă în viaţa reală? Am pornit într-un test de consum de distanţă lungă, în condiţii realiste, cu automobilul redacţional - Skoda Karoq 2.0 TDI 4x4 DSG7 - exemplar care avea deja în momentul acestei călătorii 70,000 km parcurşi. Cât avea să consume un SUV mare, cu tracţiune 4x4, cu cutie automată, cu 4 adulţi la bord şi portbagajul plin, alergat pe autostrăzi, drumuri extraurbane şi traficul lumii reale? Vedeţi experienţa pusă frumos şi într-un reportaj VIDEO detaliat!
Perioadă expediţie: FEBRUARIE 2020
Automobile participante: SKODA KAROQ 2.0 TDI 150 CP 4x4 DSG7
Lungime totală traseu: 2x 2,280 KM
Ţări parcurse: MOLDOVA, ROMÂNIA, UNGARIA, AUSTRIA, GERMANIA, ELVEŢIA
Volvo XC Adventure în Moldova - proiect de adventure VIDEO
3 SUV-uri VOLVO. 3 protagonişti. 3 zile de provocări şi aventuri prin Moldova, departe de civilizaţie. Cei trei protagonişti nu ştiau care dintre SUV-urile Volvo le va reveni fiecăruia - XC40, XC60 sau XC60 - distribuţia fiind făcută prin tragere la sorţi live. Iar din acel moment Vicu, omul cu provocările şi sarcinile, i-a tot ţinut în suspans pe protagonişti şi maşinile lor, iar toată aventura a încăput de minune în 3 episoade-emisiuni de adventure VIDEO, filmate cum nu s-a mai făcut vreodată în Moldova!
Perioadă expediţie: IANUARIE 2020
Automobile participante: VOLVO XC90, VOLVO XC60, VOLVO XC40
Lungime totală traseu: 600 KM
Ţări parcurse: MOLDOVA
#ElectricUltraMaraton - expediţie electrică de distanţă lungă
Automobilele electrice sunt bune, dar ce faci cu ele la drum lung? Asta ne-am propus să aflăm în prima expediţie de distanţă lungă şi rezistenţă cu maşini 100% electrice. Am parcurs de 3 ori segmentul Munchen-Chişinău în diverse combinaţii - cu 2 automobile, apoi cu 3 automobile, iar la final şi cu 1 automobil, într-un sprint electric rapid. Am avut şi electrice moderne, precum Audi e-tron şi Jaguar I-PACE, capabile de autononomie mare şi de încărcări rapide, dar şi un electromobil ceva mai accesibil, Hyundai Ioniq electric, capabil de o autonomie mai moderată şi care necesita, în cazul nostru, mai mult timp pentru încărcare. A trebuit să învăţăm kilowaţi, baterii, capacităţi, să ne descurcăm cu prizele şi aplicaţiile din fiecare ţară de pe traseu şi să tragem nişte concluzii interesante din această experienţă! Iar concluziile sunt puse şi în 3 mari REPORTAJE VIDEO pentru fiecare din cele 3 segmente!
Perioadă expediţie: NOIEMBRIE 2019
Automobile participante: Audi e-tron, Jaguar I-PACE, Hyundai Ioniq electric
Lungime totală traseu: 3x 2,000 KM
Ţări parcurse: MOLDOVA, ROMÂNIA, UNGARIA, AUSTRIA, GERMANIA
Moldova Electro Maraton
Prima expediţie din Moldova în care au participat doar automobile 100% electrice. Am trecut de la teorie la practică şi am pornit cu 9 automobile electrice prin Moldova, făcând uz de primele elemente de infrastructură pentru încărcarea automobilelor electrice. Totul poate fi relativ simplu când e vorba de încărcarea unui automobil electric, dar devine foarte complicat când ai de încărcat 9 automobile electrice, care circulă în aceeaşi coloană... Aşa că provocările şi aventurile nu s-au lăsat aşteptate!
Perioadă expediţie: IULIE 2019
Automobile participante: Jaguar I-PACE, Nissan Leaf (ZE1), BMW i3 (120 h), Renault ZOE (ZE40), Volkswagen e-Golf, Hyundai Ioniq electric, Nissan Leaf (ZE0), Renault ZOE (ZE20), Tesla Model S 100D
Lungime totală traseu: 1,000 KM
Ţări parcurse: MOLDOVA
Moldova Hybrid Electro Maraton
Prima expediţie ce a implicat automobile electrice, hibride şi hibride cu încărcare de la priză în Moldova. 9 asemenea automobile au explorat traseele Moldovei timp de 5 zile consecutive, făcând faţă provocărilor de a alimenta cu energie electrică utilizând infrastructura incipientă disponibilă la acel moment, de a conduce eficient, de a experimenta pe propria piele cum se poate convieţui cu aceste noi tipuri de propulsie în context autohton şi de a îndemna publicul să cunoască şi să îmbrăţişeze noile soluţii de mobilitate ecologică.
Perioadă expediţie: OCTOMBRIE - NOIEMBRIE 2018
Automobile participante: RENAULT ZOE, NISSAN LEAF, MERCEDES-BENZ B-CLASS B 250e, FIAT 500e, KIA SOUL EV, MITSUBISHI OUTLANDER PHEV, VOLVO XC60 T8 PLUG-IN HYBRD, FORD MONDEO HYBRID, TOYOTA PRIUS+
Lungime totală traseu: cca 1,100 KM
Ţări parcurse: MOLDOVA
Sunete în mişcare. Mercedes-Benz S-Class.
Un road trip acustic cu totul special. Mercedes-Benz S-Class e limuzina confortul desăvârşit, inclusiv al confortului acustic. Iar Burmester, producătorul sistemului audio de la bordul lui S-Class spune că muzica lor sună "Better than live", adică mai bine decât pe viu. Pentru a afla dacă e aşa cu adevărat, ne-am îmbarcat la bordul unui S-Class într-un road trip al sunetelor în mişcare. Să experimentăm sunetele maşinii, ale motorului, ale liniştii munţilor, dar şi sunetele vii ale oraşelor, ajungând tocmai până în Montreux, la renumitul Montreux Jazz Festival. Iar acolo, i-am prins live, adică pe viu, şi pe cei de la Deep Purple!...
Perioadă expediţie: IULIE 2018
Automobile participante: MERCEDES-BENZ S-CLASS S 450L 4MATIC
Lungime totală traseu: cca 1,800 KM
Ţări parcurse: GERMANIA, ELVEŢIA, FRANŢA
Maşini vs. motociclete. BMW Eleganza Grand Tour
Plăcerea de a conduce pe două roţi se duelează cu cea de a conduce pe patru roţi. Într-un adevărat Grand Tour alpin epic! Două motociclete BMW dintre cele mai plăcute în condus - BMW R nineT şi R 1200 GS - se duelează cu 3 automobile BMW dintre cele mai savuroase în călătorii lungi - Seria 6 Gran Turismo, prin peisajele Alpilor germani, austrieci, elveţieni şi italieni, ajungând într-un final la Concursul de Eleganţă de la Villa d Este de pe malul lacului Como. O călătorie de vis, din care poţi extrage şi trasee sau segmente de trasee pentru călătoriile tale prin aceste regiuni!
Perioadă expediţie: MAI - IUNIE 2018
Automobile participante: 3x BMW SERIA 6 GRAN TURISMO, 1x BMW R nineT, 1x BMW R 1200 GS
Lungime totală traseu: cca 2,000 KM
Ţări parcurse: GERMANIA, AUSTRIA, ITALIA, ELVEŢIA, LIECHTENSTEIN
Sărbătoreşte Crăciunul Altfel cu Skoda Karoq. În Laponia, la Cercul Polar!
Un proiect cu adevărat continental european, în parteneriat cu SKODA şi cooptat cu lansarea noului SUV Karoq. Am colectat scrisori şi desene pentru Moş Crăciun de la copiii din Moldova, dar şi din ţări precum Austria, Germania, Finlanda, Polonia, Irlanda, Bulgaria. Apoi, două echipe PiataAuto.md au pornit din două puncte diferite ale Europei, cu câte două exemplare Skoda Karoq. O echipă a pornit din Chişinău şi s-a îndreptat spre sud, ajungând la Sofia, în Bulgaria, după care a luat-o spre nord-vest, spre Serbia şi Austria. O altă echipă a pornit din Berlin, din Germania, iar cele două echipe au format una comună în Varşovia, Polonia. De acolo s-au mişcat împreună spre Ţările Baltice şi Finlanda, continuând colectarea scrisorilor, ajungând la cel mai nordic punct al Europei, Nordkapp, explorând fiordurile Norvegiei şi gerurile aprige ale Suediei la bordul celor 4 exemplare Skoda KAROQ şi ajungând într-un final în Laponia, acasă la Moş Crăciun. Între timp, fiecare ţară europeană participantă a desemnat câte o familie câştigătoare, care a venit pe calea aerului în Laponia pentru a-i înmâna Moşului scrisorile colectate în ţara sa şi a avea parte de un week-end de poveste în ţara lui Moş Crăciun, organizat de noi în Ţara Moşului. A ajuns în Laponia şi o familie din Moldova! Oh, dar toată expediţia a însemant 18 zile consecutive de aventură şi provocări captivante, care merită văzute şi revăzute! Ulterior, la final, proiectul s-a învrednicit de titlul de cel mai bun proiect al anului 2017 al Skoda, titlu oferit chiar de producătorul ceh!
Perioadă expediţie: NOIEMBRIE - DECEMBRIE 2017
Automobile participante: 4x SKODA KAROQ
Lungime totală traseu: 2x 9,000 KM + 2x 4,000 KM
Ţări parcurse: MOLDOVA, ROMANIA, BULGARIA, SERBIA, UNGARIA, AUSTRIA, GERMANIA, SLOVACIA, CEHIA, POLONIA, LITUANIA, LETONIA, ESTONIA, FINLANDA, NORVEGIA, SUEDIA.
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter