Prima pagină  »  Ştiri  »  NASA incaltata cu Michelin
16 FEBRUARIE 2009, 12:55
1,393
0
NASA incaltata cu Michelin
De Redactia PiataAuto.md
0
Michelin va furniza pentru Nasa roti special concepute pentru generatia urmatoare de vehicule Lunare. Caracterizate prin materiale inalt specializate, aceste roti vor permite mentinerea mobilitatii acestora in conditiile extrem de dure pe terenul singurului satelit al pamantului, Luna.

Dezvoltat in comun de catre centrul de cercetare European si Nord American Michelin, aceste roti sunt compuse din materiale compozite patentate, permitindu-i vehiculului Lunar sa-si mentina constant flexibilitatea si presiunea pe teren, la o temperatura extrem de mica, fapt care ii va permite vehiculului sa strabata craterele si terenul prafuit al Lunii. Rotile Michelin combina in sine greutatea mica si performanta de a face fata incarcaturilor grele, fiind de 3.3 ori mai eficiente decat rotile precedente folosite in misiunile Nasa pe Luna.

Anvelope Michelin ce vor fi folosite pe Luna au fost testate intre 31 octombrie si 13 noiembrie 2008 in Hawaii, pe un teren cu caracteristici apropiate celui de pe Luna. Prezentarea noului vehicul lunar a avut loc la a Inaugurarea in functie a noului Presedinte al SUA, Barack Obama.

E de mentionat ca Michelin furnizeaza pentru NASA anvelope de mai bine de 20 de ani.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!