Prima pagină  »  Ştiri  »  BMW lanseaza versiunile facelift pentru Seria 3 Coupe si Cabrio!
19 IANUARIE 2010, 14:53
1,477
0
BMW lanseaza versiunile facelift pentru Seria 3 Coupe si Cabrio!
De Constantin Mihalachi
0
Chiar daca bavarezii se bucura in prezent de comenzi considerabile pentru versiunile Coupe si Cabrio ale modelului Seria 3, BMW a decis sa le retuseze putin look-ul, mai ales ca pe fata acestora se strecoara deja semne de oboseala. Lansate pentru prima data in anul 2006 pentru Coupe si 2007 pentru Cabrio, ambele versiuni au fost readuse intr-un pas cu actualele tendinte in materie de design si tehnologii ale producatorului din Munchen, ca in acelasi timp inginerii sa lucreze un pic si la propulsoare.

Noutatile de la exterior ar fi blocurile optice fata/spate ce dispun acum de forme ceva mai simpatice, cat si de becurile LED, ce au grija sa scoata in evidenta versiunile facelift Seria 3 Coupe si Cabrio. Nou este si bumper-ul fata, cat si oglinzile retrovizoare laterale, care chiar daca ofera o vizibilitate mai buna conducatorului, par sa fie putin ciudate in acelasi timp datorita dimensiunilor prea mari. Optional, noile modele pot fi echipate cu jante de 18 inch din aliaj usor cu un nou design, in timp ce clientii mai pot opta si pentru alte trei nuante noi de la exterior: Vermillion Red, Deep Sea Blue si Mineral White.

Interiorul a suferit la randul sau o serie de modificari, cele mai importante fiind prezenta sistemului ConnectedDrive, care acum este mai functional si mai ergonomic, cat si noile tipuri de piele oferite pentru scaune, standart acestea fiind tapitate cu piele Dakota.

Numarul propulsoarelor in continuare a ramas mare pentru ambele versiuni cu 2 usi (9 pentru Coupe, si 8 pentru Cabrio), unde cateva dintre acestea au trecut repetat prin mainile inginerilor, si se bucura acum de o eficienta mai inalta, cat si de mai multa putere de altfel.

In acest context, poate fi adus ca exemplul propulsorul de pe versiunea BMW 320d Coupe sau Cabrio. Acesta dispune acum de 184 cai-putere ( 7 cai) si un cuplu maxim de 380 Nm ( 30 Nm). In cazul versiunii Coupe, sprintul pana la 100 km/h este acum de 7.5 secunde, iar consumul de 4.7 litri/100km, cifre simtitor imbunatatite fata de versiunea anterioara.

O crestere de 7 cai-putere si 30 Nm este inregistrata si pentru propulsorul cu 6 cilindri de pe versiunea BMW 325d. Acum aceasta totalizeaza 204 cai-putere si un cuplu maxim de 430 Nm, cifre care ii permit sa reduca cu 0.4 secunde acceleratia pana la 100 km/h, care acum este de 6.9 secunde (7.5 secunde pentru Cabrio). Important este ca consumul de combustibil ramane la acelasi nivel de 5.7 litri motorina la 100 km, in timp ce emisiile de CO2 au scazut pana la 151 g/km (160 g/km pentru Cabrio).

In continuare, cel mai puternic propulsor ramane cel cu 6 cilindri in linie si 3.0 litri turbo, care in continuare genereaza 306 cai-putere si 400 Nm, chiar daca este aspirat acum de o singura turbina, si nu de doua ca pe versiunea anterioara. Mentinerea puterii, cat si reducerea consumului de combustibil se datoreaza in primul rand tandemului dintre turbina si sistemul Valvetronic. Spre exemplu, consumul de combustibil pentru Coupe este mai mic cu 8 %, in timp ce pentru Cabrio acesta a scazut cu 10 %.

Pana si versiunile BMW Seria 3 M au fost retusate pentru a demonstra un look mai proaspat. Pentru aceasta versiune cu performante supreme noi sunt jantele de 19 inch M Sport, spoiler-ul fata si nuanta caroseriei Mineral White.

Toate noile versiuni BMW Seria 3 vor fi disponibile in Europa incepand cu primavara acestui an.
GALERIE FOTO (50 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!