Prima pagină  »  Ştiri  »  Distractia nu are limite: noul MINI Countryman
21 IANUARIE 2010, 12:01
1,474
0
Distractia nu are limite: noul MINI Countryman
De Constantin Mihalachi
0
Producatorul britanic de masinute compacte MINI, isi extinde gama de modele cu inca unul… Numit MINI Countryman, noul model ne bucura la fel cum ne-au bucurat si fratii sai in momentul lansarii, iar acest lucru se datoreaza in primul rand infatisarii pozitiviste. Se pare ca acest farmec nu actioneaza doar asupra mea, dar se rasfrange si peste cei aproximativ 230.000 clienti anuali ale modelelor MINI, care se pare ca vor creste cu cateva mii bune incepand cu a doua jumatate a anului 2010, cand va aparea in showroom-uri si noul Countryman.



In incercarea de a nu devia prea mult de la stilul caracteristic modelelor MINI, design-erii l-au inzestrat pe Countryman cu un design foarte apropiat de acestea, insa unul ceva mai puternic, mai increzut in propriile puteri. La capitolul tangente putem atribui linia acoperisului, grila radiatorului in forma de hexagon, farurile mari, cat si arcurile voluminoase care de altfel il prind foarte bine pe Countryman, mai ales ca acesta poate fi echipat optional cu tractiunea integrala ALL4.



Per total, noul Countryman dispune de dimensiuni ceva mai generoase la exterior, o garda la sol considerabil marita, si pentru prima data pentru un model MINI – Countryman este dotat cu 4 usi. In aceasta ordine de idei, la bord pot patrunde foarte usor pana la 5 pasageri, chiar daca in practica 4 ar fi fost solutia perfecta.

Daca tot am mentionat despre interiorul noului MINI Countryman, aici la fel putem spune ca este unul tipic pentru MINI, insa nici nu cred ca se putea altfel… Mesajul de distractie si pozitivitate continua si aici, ca doar pentru asta indragim atat de mult un MINI, nu?! Datorita statutului de “explorator” cu care a fost inzestrat insasi de producator, pozitia conducatorului in Countryman este putin mai ridicata fata de versiunile mai dinamice MINI ONE, sau MINI Cooper, iar astfel in mod natural a fost imbunatatita si vizibilitatea.



Pentru clientii ce si-o doresc, producatorul poate echipa noul Countryman cu o bancheta spate pentru 3 persoane, una care este foarte practica de altfel, in special in cazul in care se doreste transportarea bagajelor ceva mai voluminoase. Datorita posibilitatilor de rabatare in masura de 60:40, sau 40:20:40, volumul spatiului de depozitare creste de la 350, pana la 1.170 litri, insa doar in cazul in care bancheta spate este rabatata in totalitate.



In momentul lansarii pe piata, MINI Countryman va fi disponibil cu o gama de propulsoare formata din 3 motoare pe benzina si 2 diesel, toate preluate de pe alte modele MINI si elaborate de bavarezii de la BMW. Puterea acestora variaza intre 90 cai-putere pentru MINI One D Countryman, pana la 184 cai-putere pentru MINI Cooper S Countryman. Toate propulsoarele pot fi cuplate la cutia manuala cu 6 rapoarte, insa este o ferita si o alternativa automata cu 6 trepte Steptronic.

Dupa cum mentionat si ceva mai sus, MINI Countryman poate fi echipat optional cu tractiunea integrala MINI ALL4, care presupune un diferential electro-hidraulic care variaza distributia de putere intre puntile fata-spate. In mod normal, puterea este impartita intre punti in raport de 50:50, insa in cazul in care conducatorul isi doreste un start mai agresiv, toata forta propulsorului este transmisa in spate. Insa clientii nu ar trebui sa se lase amagiti de prezenta tractiunii integrale, deoarece posibilitatile acesteia nu sunt atat de dezvoltate pentru a iesi mult prea departe de traseele asfaltate.



Caracteristic pentru MINI si nu numai, lista dotarilor standart si optionale este foarte bogata. Pe langa toate dotarile, pasagerii mai pot beneficia standart de aerul conditionat si sistemul audio cu CD, in timp ce optional poate fi comandat sistemul de navigare, plafonul panoramic, farurile adaptive, parbrizul cu sistem de incalzire, jantele din aliaj usor cu un diametru cuprins intre 16-19 inch, suspensia sportiva ce reduce garda la sol cu 10 mm, cat si gama variata a componentelor John Cooper Works.

Pentru cei ce nu vor avea rabdare sa astepte pana in toamna anului 2010 pentru a vedea pe viu un MINI Countryman este o stire foarte buna – acesta va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva in Martie 2010.
GALERIE FOTO (49 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!