Prima pagină  »  Ştiri  »  Opel Meriva a ajuns la a doua generatie
13 IANUARIE 2010, 15:21
1,528
0
Opel Meriva a ajuns la a doua generatie
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
Lansata pentru prima data in anul 2003, Opel Meriva vinea sa satisfaca cerintele clientilor europeni ce sunt de parerea ca Zafira este mult prea mare. Incepand cu acel an, monovolumul Meriva a reusit sa inregistreze peste 1 mln exemplare comercializate, cifra care a influentat producatorul sa produca o noua generatie. Caracterizata de mai multa spatiozitate generata de dimensiunile mai mari si ampatamentul generos, Opel Meriva promite sa devina campion la capitolul practicabilitate… Si se pare ca ii va reusi!

In premiera pentru acest segment de automobile, Opel Meriva este dotata cu usi nu tocmai obisnuite… Datorita sistemului FlexDoors, ocupantii locurilor spate vor avea placuta ocazia sa deschida usile spre spate, dupa modelul luxosului britanic Rolls Royce Phantom. Datorita acestui gen de deschidere, pasagerii au acces mai facil la interior, iar lucrurile voluminoase pot fi incarcate mai usor. Unghiul de deschidere al usilor la un automobil obisnuit este de 68-70 %, in timp ce la Opel Meriva acesta este semnificativ crescut pana la 84 %. Pana si usile fata au acelasi unghi de deschidere, fiind astfel mult mai ergonomice si convenabile.

Interiorul noului monovolul dispune de foarte multe spatii de depozitare, dar in acelasi timp ramane a fi foarte confortabil, fiind dotata cu acelasi model de scaune ce gasim pe Opel Astra si Insignia. Clientii pot alege intre 6 variante de culoare pentru interior, aceasta fiind si cea mai diversificata gama de pe toate modelele Opel.

La lansare, Opel Meriva va putea fi comandata cu unul din cele 6 propulsoare, printre care si o versiune ecoFLEX, a caror putere variaza intre 75 si 140 cai-putere. Gama cutiilor de viteze la fel este una foarte bogata, aici clientii pot opta fie pentru cutia manuala cu 5 sau 6 rapoarte, cat si pentru cea automata cu 6 trepte.

Noua Opel Meriva a fost elaborata in totalitate in orasul natal al companiei, Russelsheim, insa asamblarea acesteia va incepe in scurt timp la uzina Opel din orasul spaniol Zaragoza. Startul vanzarilor este programat pentru vara acestui an.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!