Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Citroen C4: Primele informatii oficiale!
1 IUNIE 2010, 12:07
1,308
0
Noul Citroen C4: Primele informatii oficiale!
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
Lansat in toamna anului 2004, Citroen C4 a devenit unul din cele mai populare modele din gama producatorului francez. Iata ca dupa ce la Salonul Auto de la Geneva din primavara acestui an, Citroen venea cu prototipul DS High Rider, a fost foarte clar pentru toata lumea ca Citroen urmeaza sa prezinte in scurt timp a doua generatie C4. De fapt, acest lucru s-a intamplat astazi, cand odata cu primele poze oficiale, Citroen ne-a dezvaluit si cateva din detaliile tehnice ale noului model.

Cu ceva timp in urma, modelele Citroen erau considerate ca fiind lipsite de stil din cauza designului plictisitor. Insa odata cu anul 2008, atunci cand a fost lansat C5, Citroen a dat de inteles ca nu va mai continua in acelasi ritm, si ca a elaborat un design nou, unul modern si foarte atractiv. Acest lucru a fost demonstrat si de noul C3, model la fel prezentat la Geneva de curand, si care iata ca se bucura de o cerere foarte mare pe piata.

Noul Citroen C4 nu putea intrerupe sirul modelelor stilate, mai ales ca designul acestuia ne-a fost prevestit de conceptul fenomenal, DS High Rider. Prin urmare, noul C4 vine pe piata cu un look sportiv modern, sugerat de liniile curgatoare ale bumperului fata ce continua in spate spre spoiler pentru un coeficient aerodinamic cat mai optim. Detaliile cromate regasite pe grila, bumper fata, usi si difuzorul de aer, il prind foarte bine pe noul C4, si ii scot in evidenta caracterul dinamic.

Cat priveste dimensiunile, noul Citroen C4 are o lungime de 4.33 m, 1.79 m in latime, si 1.49 m in inaltime. In asa mod, fata de generatia precedenta, noul model este cu 5 cm mai lung, cu 2 cm mai lat si cu 3 cm mai inalt. Prin urmare, a crescut si volumul portbagajului, care datorita celor 408 litri este cel mai spatios din clasa.

La interior, pasagerii la fel se vor bucura de mai mult spatiu, atat pe inaltime, cat si pentru picioare. Specialistii Citroen au pus un accent mare pe confortul pasagerilor, iar in asa mod, pe langa scaunele bine gandite, pe unele versiuni, ce-i drept optional, va fi disponibil si un sistem de masaj pentru ocupantii fata.

Pe langa tehnologiile deja oferite pe actuala generatie, Citroen C4 vine cu noi sisteme moderne printre care: sistemul de monitorizare a unghiurilor oarbe, sistemul de iluminare adaptabil in viraje, cruise control cu limitator de viteza si memorie de viteza, cat si noul sistem inovativ eTouch, cel care permite monitorizarea consumului de combustibil, dar care in acelasi timp ofera si sfaturi de reducere a acestuia.

Pentru noua generatie C4, Citroen a pus la dispozitie cele mai eficiente propulsoare de care dispune, toate fiind echipate cu sistem Stop & Start. La inceput, Citroen C4 va fi disponibil cu un propulsor diesel HDi care va emite doar 109 g/km CO2, iar putin dupa lansare, pe langa propulsoarele mai puternice pe benzina, va fi disponibil un diesel si mai eficient, care va emite doar 99 g/km CO2.

Noul Citroen C4 urmeaza sa fie lansat in premiera la Salonul Auto de la Paris din toamna acestui an, iar asamblarea acestuia va avea loc la uzina PSA Peugeot Citroen din Franta.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!