Prima pagină  »  Ştiri  »  Acesta este noul Bentley Continental GT
8 SEPTEMBRIE 2010, 15:54
1,366
0
Acesta este noul Bentley Continental GT
De Ilie Toma
1
Marea Britanie. Crewe. Bentley prezinta publicului o noua capodopera. Sculptat cu maiestrie, asamblat cu o precizie pana spre limita perfectiunii si gata sa ofere placerea calatoriilor lungi, intr-o ambianta de lux absolut. Acest este noul Bentley Continental, in versiunea GT Coupe.

In 2003, aparitia generatiei precedente a lui Continental insemna renasterea pentru Bentley, demonstrand ca luxul si ingineria britanica pot fi si parte din viitor, nu doar dintr-un trecut nostalgic. Atunci modelul a indraznit sa se detaseze de motorul cu o istorie de peste 50 de ani, de 6.75 litri, dezvoltat candva de Bentley impreuna cu Rolls-Royce, si sa opteze pentru un propulsor mai modern, dar la fel de impresionant ca si senzatii oferite. Sub capota lui Continental de atunci si-a facut loc un W12 de 6.0 litri al grupului Volkswagen, motor care mai putea fi intalnit, in diferite versiuni de putere, pe modele precum Audi A8 sau VW Phaeton.

Noua generatie aduce, asa cum puteam intui, o forma evoluata a aceluiasi propulsor, care livreaza acum 575 CP si 700 Nm. Mai noua este transmisia, numita Quickshift, care poate retrograda doua trepte dintr-o singura schimbare, atunci cand este necesara o reactie imediata a masinii.

Ca si pe versiunea Contienental Supersports, lansata la inceputul acestui an, propulsorul noului Continental GT va putea fi capabil sa ruleze si pe bioethanol E85, pe langa benzina traditionala.

O atentie deosebita o merita anuntarea unui al doilea propulsor pentru Bentley Continental GT, care va fi disponibil incepand cu anul 2011. Este vorba de un V8 eficient, care va indica emisii CO2 cu 40% mai mici in comparatie cu motorul W12.

Ambele propulsoare vor fi cuplate la un sistem de tractiune integrala, care va transfera cuplul in raport de 60% pe puntea spate si 40% pe cea din fata. Pe generatia precedenta, cuplul era transmis in raport de 50/50 pe cele doua axe, iar inginerii Bentley afirma ca prin noua distributie a cuplului au redus la un minim absolut orice tendinta subviratorie care ar putea exista in viraje.

Toate aceste elemente il fac pe noul Bentley Continental GT capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 4.6 secunde, iar de la 0 la 160 km/h in 10.2 secunde. Viteza maxima pe care o poate atinge modelul se ridica la 318 km/h.

Vorbind de design, noua generatie a primit faruri cu LED-uri din abundenta, apropiate de geometria celor de pe recent-lansatul Bentley Mulsanne. Aripile frontale si usa portbagajului sunt executate din aluminiu, ceea ce a permis prezenta unor linii mult mai “ascutite” de design. Daca in cazul altor masini aceasta legatura cauzala ne-ar putea surprinde, in cazul lui Bentley trebuie sa ne amintim ca o mare marte din lucrarile de tinichigerie si asamblare se efectueaza manual.

Atentia la detalii exceleaza insa in interior, unde zecile de ore de munca manuala ies imediat in evidenta. Marginile sunt cusute cu fir de culoare contrastanta, lemnul este, in mod evident, unul natural, masiv, si foarte minutios prelucrat, iar pe consola centrala si-a facut loc un display touchscreen, care infatiseaza si un sistem de navigare 3D, compatibil cu Google Maps. Lemnul, spre exemplu, a fost supus si unui tratament stabilizare cu raze ultraviolete, pentru a-i mentine starea actuala pentru zeci de ani inainte.

Scaunele pot fi personalizate pentru a beneficia de sistem de ventilare si de masare, cu 10 celule de masare pentru fiecare din ele. Centurile de siguranta sunt “oferite” automatizat de un sistem special al masinii, pentru ca cei de la bord sa nu sa deranjeze sa si le aduca la indemana, inainte de a le cupla.

Noul Bentley Continental GT masoara 4806 mm lungime si are un ampatament de 2746 mm. Greutatea proprie a modelului constituie 2320 kg, noua generatie “slabind” 65 kg fata de predecesorul sau. Consumul de combustibil, pentru motorizarea W12, se situeaza la 25.4 litri/100 km in regim urban, 11.4 litri in regim extra-urban, si 16.5 litri in regim mixt.
GALERIE FOTO (38 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!