Facelift major pentru PiataAuto.md
18 Februarie 2012, 13:03
De această dată nu vorbim despre împrospătarea unui automobil, ci tocmai despre un facelift major al site-ului nostru.

Acum 9 luni, am lansat noua PiataAuto.md, într-un nou format, cu modificări esenţiale. Noua versiune aducea un design absolut diferit şi extrem de multe funcţionalităţi tehnice. Lipseau însă compartimentele Automobile Noi, Club şi Magazin-auto, pe care am reuşit să de dezvoltăm ulterior. Pe parcursul ultimelor nouă luni am urmărit atent feedback-ul dat de vizitatorii noştri, am văzut care funcţionalităţi au devenit cu adevărat populare şi care din ele s-au dovedit a fi mai puţin necesare, iar în rezultat, am perfecţionat site-ul pentru a se conforma aşteptărilor utilizatorilor noştri.

Facelift-ul adus astăzi site-ului marchează o etapă de maturizare conceptuală a site-ului şi este axat spre a face site-ul cât mai plăcut şi simplu în utilizare. Am simplificat tot ceea ce era considerat
de mai multă lume a fi prea complex până acum, am adus în prim plan l
lucrurile cu adevărat esenţiale, pe care să le găseşti întotdeauna intuitiv, fără prea multă bătaie de cap. Totuşi, şi utilzatorii avansaţi au motive de bucurie, pentru că şi funcţionalităţile mai sofisticate ale site-ului au fost păstrate, unele uşor modificate, iar altele sunt chiar noi.

Să le luăm uşor, pe rând.

Design general

PiataAuto.md a devenit mai vastă, pentru a face uz de mai mult spaţiu util de pe monitorul Dvs. şi a devenit mai plăcută în utilzare şi orientare.

Prima pagină

Am renunţat la focusatorul de ştiri de dinaintea faceliftului, deşi, din punct de vedere tehnic acel era mai complicat, şi am optat pentru revenirea la o rubricare clară a ştirilor. În acest fel, pasionaţii de premiere, sau de evenimentele lumii auto din Moldova, spre exemplu, vor avea ocazia să vadă ultimele ştiri direct de pe prima pagină a site-ului, iar dacă vor să acceseze direct toate ştirile unei rubrici, nu trebuie decât să preseze zona antetului fiecărei din rubrici. E mai rapid şi mai eficient, e mai clar pentru toţi. Când efectuam modificările primei pagini, ne aminteam des de testul drive al lui Jeremy Clarkson cu BMW M5 E60, care ironiza multitudinea de opţiuni din
calculatorul de bord al maşinii, uneori inutile. „Să setez timpul de stingere a farurilor la 30, 31, 32, 33, 34 sau 35 secunde după ce părăsesc maşina? De ce aş avea nevoie de aceste funcţii?”...

Ei bine în aceeaşi manieră noi am exclus lucrurile excesive şi am adus pe prima pagină tot ceea ce este esenţial, pus într-o formă uşor accesibilă.

De pe prima pagină se pot accesa direct mărcile cele mai populare din anunţurile auto, sau se poate seta
o căutare rapidă
a anunţurilor. Se pot accesa mărcile cele mai populare din catalogul de automobile noi, sau lista acestora poate fi desfăşurată. Se pot accesa ultimele teste drive, care au devenit imediat vizibile, după meritul importanţei lor.

Mai mult ca atât, acum prima pagină a site-ului vă anunţă şi care sunt ultimele teme în CLUB şi de care sunt autorii lor. Vă place tema? Accesaţi direct şi luaţi parte la discuţie!
Anunţuri auto

Prima pagină a secţiunii auto a fost modificată mai substanţial, dat fiind feedback-ul pe care l-am obţinut de la cei cărora le era prea dificil să utilizeze selectorul de mărci anterior. Acel selector permitea selecţia multiplă a mai multor mărci, însă majora foarte mult timpul de operare a utilizatorului, mai ales pentru cei care nu erau foarte familiarizaţi cu logo-urile mărcilor. Acum în prim plan iese un instrument de căutare rapidă şi simplă, iar mai jos apare un selector mai desfăşurat, cu mărcile din fiecare categorie de vehicule listate într-o formă mai uşor accesibilă, însoţite de numele textual al acestora.

Şi adăugarea anunţurilor a fost simplificată substanţial, procesul fiind redus la o singură etapă, faţă de 3, câte existau anterior. E simplu, accesaţi pagina de adăgurare, completaţi datele anunţului şi pe aceeaşi pagină vedeţi toate cele 10 imagini pe care puteţi să le asociaţi
unui anunţ. Modul de procesare a imaginilor a fost şi el îmbunătăţit cu mult, astfel încât totul a devenit
mai sigur şi mai protejat de eventuale erori.

Afişarea anunţurilor
arată aproape
identic, însă a
fost schimbată
tehnica de
generare a lor,
astfel încât
paginarea şi
revenirea la
pagina
precedentă să
fie mult mai
simplă. Toate
instrumentele
de căutare
avansată au
fost păstrate,
acestea
bucurându-se
de o înaltă
apreciere din partea
utilizatorilor noştri.
A fost simplificată procedura de parcare a anunţurilor. Compararea a fost şi ea perfecţionată.
Ştiri şi teste drive

Compartimente dedicate, cu paginări mai simple. Marea schimbare, ca şi plăcere a cititului, vine însă anume la ştirile şi testele drive ale site-ului nostru. De astăzi, fiecare pagină a unei ştiri sau a unui test drive va avea propriul format, asemeni unei reviste auto de înaltă calitate. Textul ştirilor va fi formatat împreună cu imaginile maşinii despre care vorbim, şi va fi divizat în coloane, exact ca într-o revistă plăcută. Depăşim barierele web-ului clasic şi aducem plăcerea citirii lejere şi pasionale a ştirilor auto în format online, făcând uz şi de toate posibilităţile multimedia web. Mai multe veţi descoperi chiar în săptămâna care urmează, pentru că ştirile vor fi realizate în noua manieră de abia de azi înainte.
Automobile noi

Da, compartimentul a revenit în plină forţă, cu gamele de modele complete ale tuturor mărcilor care sunt comercializate în Moldova, dar şi a celor care nu sunt comercializate, dar trezesc inspiraţie şi pasiune! Accesaţi, parcaţi, comparaţi şi vedeţi preţurile exprimate în lei moldoveneşti.

O noutate absolută este sugerarea modelelor concurente pentru fiecare maşină vizualizată, conform unui algoritm inventat şi elaborat în premieră de PiataAuto.md. Practic, acumulăm datele esenţiale despre maşina care o vizualizaţi, cum ar fi lungime, ampatament, tip motor şi putere, dar şi o serie de alte date, iar în rezultat vă sugerăm alte 3 modele care ar putea constitui o alternativă. În mod intenţionat nu luăm în calcul preţul maşinii, tocmai pentru a arăta că uneori, aceiaşi parametri esenţiali ai unei maşini pot fi găsiţi acolo unde nu prea ne trece prin minte, iar valoarea acestora nu neapărat este direct proporţională cu preţul maşinii. E un exerciţiu extrem de interesant să accesezi modelele preferate şi să vezi ce îţi propune softul nostru să mai vezi!
Şi pentru că părerea Dvs. contează, acum fiecare utilizator înregistrat poate comenta modelele din secţiunea Automobile noi. Dacă deţineţi un astfel de automobil şi vreţi să împărtăşiţi experianţa Dvs., vom fi
bucuroşi să o
faceţi, dacă
aveţi o
întrebare
vizavi de
acel model,
vom fi
bucuroşi să
o adresaţi,
dacă vă
place pur şi
simplu
modelul sau
nu vă este
la inimă, vom
fi bucuroşi
să ne
spuneţi!

În rest, vă
lăsăm să
descoperiţi
mai departe
tot ceea ce
înseamnă
PiataAuto.md
după un facelift care vrea să o facă şi mai plăcută, şi mai bună, şi mai eficientă pentru Dvs.!
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md
5
2,683
COMENTARII (13)
andrei
Roma, Italia
la 18 Februarie 2012 - 13:22
bravo!!!!! succes in continuare sunteti de nota 10
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 18 Februarie 2012 - 16:06
offf....si asa pina acum stateam aici mult timp dar acum in permanneta o sa stau...
0
2
Igor
Victoria, Canada
la 18 Februarie 2012 - 18:45
frumos facelift, ii mai placut aista nou
0
0
constantin
Bălţi, Moldova
la 18 Februarie 2012 - 19:54
E simpatic dar parca mii greu sa ma acomodez dar nu-i problema.....
0
0
ionutz turcanu
Paris, Franţa
la 18 Februarie 2012 - 20:48
o mica intrebare catre piataauto...datele si preturile legate de masinele noi sunt luate de la dealerii?daca da imi spuneti de unde ati luat datele de la peugeot de la dealerul OLMOSDON?sau sa deschis un dealer nou peugeot?
0
0
Redacţia PiataAuto.md
Chişinău
la 18 Februarie 2012 - 21:32
Preţurile vin de la distribuitorii oficiali, în cazul Peugeot e vorba de Olmosdon deocamdată, deşi calitatea lor de dealer oficial e incertă şi ar putea apărea un nou dealer oficial în curând.
0
0
ionutz turcanu
Paris, Franţa
la 18 Februarie 2012 - 22:33
hmm bine ms..de aia si am intrebat erau discutii de a fi un nou dealer si ma gindeam ca deja a si aparut:(
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 19 Februarie 2012 - 15:37
E foarte placut noul design, dar necesita adaptare. Imi place mult kind citesc stirile, au asa o senzatie ca rasfoiesc o revista auto... BRAVO Piataauto.md!!! Tineti-o tot asa...
0
0
Christoph
Cahul, Moldova
la 19 Februarie 2012 - 18:46
Vara asta am adresat o intrebare redactiei cu privire la inoirea informatiilor, cel putin in rubrica automobile noi.. Ei au promis ca vor face mai mult..vor schimba si ''fata'' pagiinii lor. Acum cand asta so produs si nu pur si simplu, dar uitandune chiar acum la alte situri in domeniu kiar stam cu capul sus...stam in fata ;) Chiar avem pentru ce spune un multumesc, dar nu unul englezesc :D
0
0
Crazywolf
Chişinău
la 20 Februarie 2012 - 15:57
de-ati mai impune marimea prestabilita a banerilor, ar fi si mai bine. cap varietatea prezenta de banere strica designul site-ului.

si inca ceva, daca e posibil, la anunturi sa adaugati DATA plasarii anuntului, pentru ca sunt multe anunturi invechite si utilizatorii fac un efort in plus si pe linga aceasta cei ce publica anunturile sunt deranjati suplimentar...
0
0
Crazywolf
Chişinău
la 20 Februarie 2012 - 15:58
site-ul in general arata bine. inteleg ca ati dorit sa-l faceti sa semene a Gazeta/jurnal - impresia e buna, ideea s-a primit ;)

succes.
0
0
Crazywolf
Chişinău
la 20 Februarie 2012 - 16:04
inca ceva. stiu ca e greu, dar oricum va rog sa implementati in cod posibilitatea vizualizarii "data ultimului comentariu"
asta privitor la Club si la Stiri.

o zic pentru ca mor discutiile din temele si stirile portalului. apar utilizatori noi si comenteaza ceva la teme vechi, in care foarte probabil sa nu mai intre alti utilizatori mai vechi.
vizuaiazarea doar a "numarului" de posturi/comentarii nu permite pe deplin sa se inteleaga daca a aparut un coment nou sau nu.

credeti-ma, majoritatea se satura sa deskida fiecare tema din nou ca sa vada daca a aparut vre-un coment sau nu.
sau poate cumva sa se evedintieze in lista topicul in care au aparut comentarii noi de la ultima vizualizare.

multumesc.
0
2
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 20 Februarie 2012 - 20:07
Crazywolf: cu Club-ul intr-adevar e problema, a zis-o bine...
0
2
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!