(VIDEO) Cum se conduce noul MG Cyberster electric, roadster-ul britanic creat în China

26 Aprilie 2024, 13:12
Redacţia PiataAuto.md
MG e o marcă ce provine din Marea Britanie, dar de mai mult timp ea nu doar că aparţine chinezilor, dar şi toate modelele aceste mărci sunt produse în China şi exportate în Europa. În ultimii ani, modele electrice MG au prins o popularitate neaşteptat de mare în mai multe ţări europene, iar asta a inspirat producătorul să-şi extindă gama şi spre noi nişe, care să evoce emoţii şi un ataşament mai mare faţă de marcă. Iar primul segment de acest tip e cel al roadster-elor, pentru că toată gloria istorică a celor de la MG vine de la asemenea roadstere.
Ei bine, acum MG are un model electric numit Cyberster, care a fost dezvăluit încă anul trecut dar care a ajuns abia acum la etapa de producţie şi livrări. Iar cei de la Top Gear au mers în China pentru a-l conduce, unde au dat tot peste o atmosferă britanică a unui oraş bizar, ce părea o clonă a unor cartiere din Londra şi Bristol.
Aşadar, deşi maşina evocă în mod clar tradiţia MG din lumea roadster-elor, noul model nu e nicidecum unul bazat pe nostalgie, ci unul care adoptă un design total nou, cu interfaţă digitală la interior şi nu pare să se ancoreze cu nimic în clişee retro.
Şi, apropo, noul MG Cyberster e deocamdată singurul roadster electric de serie din lume se pare. Maserati are deja o decapotabilă electrică, dar acolo vorbim de un GT mare, cu 4 locuri.
Noul Cyberster poate avea tracţiune spate şi circa 335 CP puşi de electromotorul de acolo. Dar va exista şi o versiune cu tracţiune integrală, ceea ce e neobişnuit pentru un roadster clasic, dar aşa cum spuneam, MG nu vrea să se ancoreze în limitările trecutului şi adoptă toate beneficiile propulsiei electrice, inclusiv posibilitatea de a avea două electromotoare, câte unul pe fiecare punte.
Versiunea condusă mai jos e cea cu tracţiune spate şi baterie de 64 kWh, dar chiar şi aşa ea cântăreşte circa 1.900 kg, ceea ce e mult mai mult decât cântăreau cândva roadster-ele clasice MG. Deci, chiar dacă maşina e manevrabilă în viraje, condusul ei presupune oricum menajarea atentă a maselor.
Deci, maşina e destul de diferită de senzaţia clasică de condus a unui roadster britanic, dar e totul cât se poate de unică în contextul maşinilor electrice actuale.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,294
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!