Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Kia K9, sedanul coreean de clasă premium

29 Februarie 2012 - 07:40
Ilie Toma
Kia K9, sedanul coreean de clasă premium
Kia a prezentat în Coreea noua sa navă amiral, numită K9. Deşi acum două săptămâni Kia ameninţa că le va da mari bătăi de cap unor modele precum BMW Seria 7, Mercedes-Benz

S-Class sau Audi A8, K9 fiind de dimensiuni comparabile şi având tracţiune pe spate, astăzi descoperim planuri mult mai moderate vizavi de noul model al coreenilor. În primul rând, modelul va fi disponibil iniţial doar pe piaţa internă a Coreei de Sud, numele de K9 fiind aprobat doar pentru această piaţă. Ulterior, abia spre sfârşitul anului, noul sedan va fi lansat şi în celelalte pieţe, însă va purta, cel mai probabil, un alt nume pentru restul lumii. Totuşi, Kia îşi doreşte în continuare să cucerească un segment nou de public cu noul său sedan, declarând că noul K9 este un sedan de mari dimensiuni cu o carismă sofisticată şi distinctă, creat fără compromisuri inginereşti şi menit să ofere o plăcere de condus superioară şi un confort deosebit la bord.

Deşi e clar că puntea motoare va fi cea din spate, coreenii nu au anunţat deocamdată unitatăţile de propulsie pentru noul lor sedan. Totuşi, putem intui că noul K9 va fi motorizat de unitatea V6 de 3.8 litri, capabilă de 333 CP şi 394 Nm, prezentă pe Hyundai Genesis. De asemenea, gama de motoare ar putea fi completată de două propulsoare V8 de 4.6 litri şi 5.0 litri, care livrează 385 CP şi respectiv 429 CP. Cât priveştea aspectul impunător şi designul, noul sedan Kia şi-a atras deja o serie de critici, fiind acuzat de unii că seamănă izbitor de mult cu BMW Seria 7, iar de alţii chiar că ar prelua neruşinat elemente din designul Maserati.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (3 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter