Audi a cumpărat Ducati!
17 Aprilie 2012, 16:31
Ducati, producătorul italian de motociclete de performanţă, este de vânzare de ceva timp. Mai multe mari companii, printre care şi producători auto, i-au curtat pe cei de la Ducati pentru a putea pune mâna pe renumita marcă italiană. Se pare că oferta celor de la Audi a fost cea mai generoasă, întrucât mai mulţi reprezentanţi ai celor două companii au lăsat să se înţeleagă că s-a ajuns la un acord final între cele Audi şi Ducati, care urmează să fie făcut public în următoarele zile.
Conform aceloraşi surse, preţul plătit de Audi pentru achiziţia Ducati se situează la valoarea de 850 milioane euro. Preşedintele Consiliului de Directori ai Grupului Volkswagen, Ferdinand Piech, care împlineşte astăzi 75 de ani, a curtat de mult timp marca italiană, exprimându-şi în repetate rânduri în mod public interesul faţă de aceasta.

Dacă achiziţia va fi aprobată şi finalizată, Ducati va deveni cea de-a
11-a marcă în portofoliul grupului VW. Pe de altă parte, Audi va fi putea fi cu un pas mai aproape de rivalul său direct – BMW – care construieşte motociclete BMW şi Husqvarna.

Ducati a fost fondat în anul 1926, iar în 2011 a produs aproximativ 42,000 de motociclete. Astăzi, gama Ducati este constituită din modele precum Superbike, Monster, Streetfighter, Hypermotard, Multistrada, precum şi noul Ducati Diavel.
PiataAuto.mdIlie Toma
8
3,393
COMENTARII (5)
Mihail
Chişinău
la 17 Aprilie 2012 - 17:09
shis tormoji italienii ... miine poimine no sa mai aiba nimic din ceea ce a RIDICAT ITALIA...

bravo nemtilor ca isi tare destepti ;)

0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 17 Aprilie 2012 - 20:33
NU cred ca nemtii sa simta criza...daca au dat ei asa bani insemana ca stiu dece au dat banii acestia...si in viitor asa s eprevede ca cei care nu au surse mor iar cei care au le cupata si devin mai puternici,Iatlienii incep sa pirda vad ca...
0
0
dima
Chişinău
la 17 Aprilie 2012 - 22:05
850 mln trebuiau sa plateasca doar pentru marca, dar daca au cumparat cu asa pret si uzina intreaga, atunci e pe gratis, Ducati fac motociclete foarte bune, dar de ce audi a cumparato daca e grupul VW? sau audi suna mai frumos?:))))))) am vazut o emisiune la Discovery despre Ducati, pacat, din motociclete strinse manual vor face conveer de mopede!
0
0
Crazywolf
Chişinău
la 18 Aprilie 2012 - 15:18
@dima, care a avut la moment "cash" acela si l-a cumparat... oricum e aceeasi coş cu ouă :))
0
0
Crazywolf
Chişinău
la 19 Aprilie 2012 - 10:16
astazi dimineata la JurnalTv au anuntat suma de 1.1 miliarde :))
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!