Toyota RAV4 EV – primul SUV electric de serie devine realitate
8 Mai 2012, 16:15
În noiembrie 2010, Toyota îşi anunţa
primele intenţii de a crea un SUV
electric pe baza lui RAV4, dezvoltat în
parteneruiat cu cei de la Tesla.
Proiectul a fost dezvoltat, astfel încât
acum Toyota anunţă că în scurt timp
va porni producţia de serie a primului SUV cu propulsie electrică
din lume, RAV 4 EV.
Asamblarea noului RAV4 EV va avea loc la uzina Toyota din Ontario, Canada. SUV-ul compact se bazează pe platforma actualei generaţii a modelului RAV4 şi este echipat cu un sistem de propulsie de provenienţă Tesla, cei doi producători semnând un acord de colaborare care prevede
dezvoltarea comună a vehiculelor electrice şi a componentelor auxiliare. Motorul electric al lui RAV4 EV generează o putere maximă de 156 CP, iar puterea este transmisă roţilor faţă. Deci RAV4 EV va avea siluetă de SUV, dar nu va dispune de tracţiune integrală.
Modelul electric este şi foarte dinamic, reuşind să accelereze modelul de la 0 la 100 km/h în doar 7.0 secunde, chiar dacă bateriile enorme i-au adăugat un număr mare de kilograme. Cu tot cu baterii, noul RAV4 EV va cântări la gol aproximativ 1,830 kg. Viteza maximă este limitată la 160 km/h.

Toyota declară că noul RAV EV dispune de o autonomie de 160 km parcurşi în condiţii reale, iar o încărcare completă a bateriilor de la o priză domestrică durează 6 ore.
Japonezii au anunţat şi preţul noului model: 49,800 dolari SUA, iar prognozele de vânzări se cifrează la peste 2,600 de exemplare vândute în următorii trei ani. Planurile celor de la Toyota nu se opresc aici, însă. Către
sfârşitul acestui an, Toyota va lansa o versiune electrică şi pentru cel mai mic model din gama sa – Toyota iQ – model care va fi disponibil atât în Japonia şi SUA, cât şi în Europa.
PiataAuto.mdIlie Toma
4
2,855
GALERIE FOTO (20 IMAGINI)
COMENTARII (7)
constantin
Bălţi, Moldova
la 8 Mai 2012 - 17:51
TOYOTA the best.
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 8 Mai 2012 - 18:16
Ce am zis,pe zi ce trece tot mai bune si mai rezistibile maisnile electrice devin. Rezistibile din punct de vedere ca cu o incarcare poti marcurge mai multi km reali. Imi plac aceste noutati.!!!
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 8 Mai 2012 - 19:27
Si iarasi piata SUA... oricum e bine!
0
0
Uberzilla
Bălţi, Moldova
la 8 Mai 2012 - 20:31
Mie imi plac masinile prin faptul ca imi dau libertate. Habitaclu lor fiind un mic spatiu de refugiu, care e al meu si nu il impart cu cineva (ex transport public).

Nu-mi plac masinile electrice din motiv ca:
1) Sunt scumpe. Daca iai diferenta dintre versiunea electrica si cea obisnuita (propulsata de benzina/diesel), si cumperi de pe ea benzina, mergi ani grei fara nici o problema.
2) Esti limitat in distante. Atit timp cit faci sub 100km prin oras - e ok. Ce te faci daca vrei sa mergi la bunici? Sau la odhina? Sau ai uitat sa o incarci? Transport Public?! -Nu, mersi.
3) Bateriile nu sunt vesnice, Dupa vreo 5-7 tre' sa le schimbi. La bani astia iti iai o masina noua.
4)Din cite stiu, energia electrica in Republica nu e pe gratis, costa ceva. Si raportat la consumul de kw/h iti iese pe ochi economia.


0
2
G e o
Floreşti, Moldova
la 8 Mai 2012 - 21:17
Uberzilla nu am cum sa nu fiu deacord cu tine dar,aceasta e doar un inceput. Da acum sunt minusuri la aceste maisni si inca minusuri mari,dar pe viitor o sa se dezvolte fosrte bine,stiu precis ca undeva sunt puse in plan si cu baterii solare si vei putea merge si la bunici si la odihna. Mai sunt multe multe mecanistme care ne vor garanta distanta. Acum pina cind mai sunt resurse si acesta este o politica mare si sunt bani enormi. Cineva cistiga mult pe asta si deaceea electricitatea se dezvolta incet. Am spus asta asa in linii generale dar aici mai sunt mii de maruntusiri care ar trebui sa atragem atenita si aceste maruntusiri pe viitor vor deveni niste plusuri.
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 8 Mai 2012 - 21:43
asa si este... imi place cind vad oameni ce inteleg corect ierarhia societatii...
0
1
Robert
Bucureşti, România
la 31 Mai 2012 - 00:44
Interesant.Astept masina cu celula energetica hibrid pe care Toyota o propune,mi sa-r parea o alegere mult mai buna decat curentul electric.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!