Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Aston Martin V12 Vantage Roadster

13 Iulie 2012 - 08:17
Ilie Toma
Premieră: Aston Martin V12 Vantage Roadster
Aston Martin prezintă cel mai puternic roadster din gama sa – noul V12 Vantage Roadster – echipat cu propulsorul britanic V12 de 6.0 litri şi 48 de valve. Motorul este unul aspirat natural şi dezvoltă 517 CP la 6,500 rpm, în timp ce cuplul maxim atinge valoarea de 570 Nm la 5,750 rpm.

Ca şi pe versiunea Coupe, motorul de sub capota lui V12 Vantage Roadster este cuplat la o transmisie manuală cu 6 rapoarte, iar puterea este transmisă ulterior punţii spate. Aston Martin estimează că noul său roadster poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4.5 secunde, însă acestă cifră va putea fi confirmată doar după omologare. De asemenea, britanicii mai estimează că viteza maximă a noului model va ajunge la 305 km/h! Din nou, ca şi pe versiunea Coupe, V12 Vantage Roadster se bucură de un buton SPORT, care transformă maşina dintr-o bestie relaxată într-o bestie fioroară. Dar oricum, o bestie. De fapt, regimul normal favorizează o reacţie mai relaxată a pedalei de acceleraţie şi un sunet mai liniştit al eşapamentului. Regimul sport sporeşte simţitor acuitatea reacţiilor pedalei de acceleraţie, iar un set de valve speciale din sistemul de eşapament se deschid pentru a crea o rezonanţă mult mai sonoră a motorului.

Noul Aston Martin V12 Vantage Roadster va fi disponibil doar pe o listă selectă de regiuni, acolo unde Aston Martin are cei mai mulţi clienţi generoşi. În Marea Britanie preţul noului model porneşte de la 150,000 lire, sau aproximativ 175,000 Euro.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (21 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter