De astăzi în Moldova se circulă cu farurile aprinse
1 Noiembrie 2012, 07:45
E 1 noiembrie, iar de câţiva ani, în ţara noastră asta mai înseamnă şi faptul că intră în vigoare obligativitatea circulării cu farurile aprinse, inclusiv pe timp de zi. Astfel, până la 31 martie, toate automobilele trebuie să aibă farurile conectate cu faza scurtă, de întâlnire, indiferent de condiţiile meteo sau de ora la care se deplasează.
Nerespectarea acestei reguli poate atrage o amendă de 200 lei. Judecând după practica ultimilor ani, mai ales în perioada imediată de după 1 noiembrie, poliţia rutieră desfăşoară raiduri pentru a-i depista pe şoferii care uită să se conformeze acestei norme, prin urmare Vă îndemnăm să nu omiteţi conectarea farurilor!
La momentul adoptării legii, scopul declarat al acesteia a fost reducerea numărului de accidente rutiere, cauzate de vizibilitatea redusă în această perioadă a anului. Măsuri similare sunt aplicate şi într-o serie de alte state europene.
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md
6
2,760
COMENTARII (3)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 1 Noiembrie 2012 - 14:13
Tot de astazi trebuie de cumparat viniete pentru cei ce detin masini ku numere de inmatrikulare straine...
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 1 Noiembrie 2012 - 16:43
Da de la 1 noiembrie pina pe 31 martie se circula cu farurile aprinse.
0
0
Constantin-Padure.com
Piatra Neamţ, România
la 2 Noiembrie 2012 - 03:53
Ar trebui ca sa circule cu farurile aprinse pe tot timpul anului. Mai ales daca masina este neagra, pe timp de vara destul de greu o vezi.

Tarile scandinave au testat acest lucru de cateva decenii, drept pentru care ei au introdus aceasta masura pentru prima data. Nu va faceti griji, bateria nu se consuma ...
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!