Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Saab ar putea reveni la viaţă în vara anului viitor

21 Noiembrie 2012 - 10:20
Ilie Toma
Saab ar putea reveni la viaţă în vara anului viitor
National Electric Vehicle Sweden (NEVS), noul proprietar al mărcii Saab, a declarat că lucrează în acest moment la un plan de relansare a producţiei mărcii către vara anului viitor la uzina din Trollhaettan, Suedia. Primul model repus pe linia de asamblare ar putea fi bătrânul Saab 9-3, cu propulsie tradiţională.

Anterior, NEVS declarase că producţia Saab va reveni spectaculos cu un model cu un model cu propulsie electrică, bazat pe conceptul PhoeniX. Dezvoltarea la stadiu final a unui astfel de model necesită mai mult timp, însă, şi nu garantează o acumulare de capital, iar în acest context decizia de a începe cu un model tradiţional e motivată de nevoia de a acumula resurse financiare şi de a menţine marca Saab în conştiinţa publicului.

Totuşi, realizarea intenţiei de a reporni producţia în vara anului viitor mai depinde de succesul negocierilor cu foştii furnizori de componente. Pe de altă parte, NEVS încă mai are de soluţionat o serie de neclarităţi cu General Motors, fostul proprietar Saab, privind drepturile de utilizare a platformelor şi tehnologiilor provenite de la americani.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter