Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noua Toyota Crown, dezvăluită în Japonia (update video)

28 Decembrie 2012 - 23:53
Ilie Toma
Noua Toyota Crown, dezvăluită în Japonia (update video)
Deşi pentru cei mai mulţi dintre noi Toyota Crown este un model necunoscut, numele Crown este unul din cele mai longevive în istoria Toyota, avându-şi originea încă în anul 1955, atunci când a fost lansat primul model cu acest nume. Motivul necunoaşterii modelului se ascunde în faptul că acesta este disponibil de ani buni doar pe piaţa Japoniei. Recent, compania niponă a dezvăluit cea de-a 14-a generaţie a lui Crown, iar noi ne-am gândit să aducem în faţa Dvs. una din cele mai luxoase ipostaze ale unui model Toyota.

Ca şi predecesoarea sa, noua generaţie Crown va fi oferită în două versiuni – Crown Royal şi Crown Athlete – una din ele mizând pe eleganţă, iar cealaltă pe sportivitate.

Dimensiunile modelului sunt comparabile cu cele ale unui Mercedes-Benz E-Class, Crown măsurând 4,895 mm lungime. De fapt, noua generaţie Crown este o variantă cu multiple perfecţionări tehnice a precedentei generaţii, care a primit un design nou, mult mai expresiv.

Versiunea Crown Athlete se distinge printr-un kit aerodinamic agresiv şi printr-un calandru de formă diferită, asemănătoare cu cea a unei coroane, dar executată dintr-o textură de plasă, asemeni modelelor sportive pur-sânge. Crown Athlete are şi un interior cu accente sportive, cele mai evidente dintre acestea fiind scaunele sport.

Ambele versiuni Toyota Crown sunt propulsate de un motor V6 de 2.5 litri, care dezvoltă 203 CP şi 243 Nm, cuplat la o transmisie automată cu 6 rapoarte. Poate părea impresionant, dar puntea motrice nu e cea din faţă, ci acea posterioară. Versiunea Crown Atlete poate primi şi un motor mai puternic, de 3.5 litri, cu configuraţie V6, care dezvoltă 315 CP şi 377 Nm, cuplat la o transmisie automată cu 8 trepte. Mai există şi o motorizare hibridă, care include un motor de 2.5 litri cu 4 cilindri, care func- ţionează în ciclu Atkinson, şi un elec- tromotor, puterea cumulată a sis- temului de propulsie fiind de 220 CP. În Japonia noua Toyota Crown porneşte de la un preţ de 3.5 milioane de yeni (echivalentul a aproximativ 31,000 euro) şi ajunge la 5.4 milioane pentru versiunile de top (cca 48,000 euro).
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (24 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter