Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

MINI Paceman primeşte sistemul de tracţiune integrală ALL4

31 Ianuarie 2013 - 11:03
Ilie Toma
MINI Paceman primeşte sistemul de tracţiune integrală ALL4
MINI e marca despre care se poate spune că a inventat tracţiunea modernă pe puntea faţă, aşa cum o ştim azi. Da, anume MINI a fost primul producător care a instalat un motor în poziţie transversală sub capotă, iar de la el a fost trasată mai uşor şi mai compact calea tracţiunii pe puntea faţă.

Până în anul 2010, toate modelele MINI aveau doar tracţiune pe faţă. În 2010, însă, MINI s-a lansat în segmentul SUV-urilor urbane, cu modelul

Countryman, iar asta însemna că, pe lângă tradiţionalele versiuni cu puntea faţă motrice, era nevoie şi de un sistem de tracţiune integrală, pe care MINI l-a şi inventat, botezându-l ALL4 (TOATE4 ar fi numele, dacă l-am traduce direct).

La sfârşitul anului trecut MINI a dezvăluit cel de-al doilea SUV, sau mai bine zis Sport Activity Coupe, numit MINI Paceman. Din nou, pe lângă versiunile cu tracţiune pe faţă, e nevoie şi de patru roţi motrice. Acum MINI face anunţul firesc – sistemul de tracţiune integrală ALL4 ajunge şi pe noul MINI Paceman, fiind disponibil opţional pe motorizările de intrare şi standard pe cele de top. Cea mai eficientă motorizare a lui Paceman, care va primi noul sistem, este Cooper D, capabilă să dezvolte 112 CP.

Tracţiune pe patru roţi vor mai primi motorizările Cooper SD, cu 143 CP, şi Cooper S, cu 184 CP la activ. Pe toate aceste motorizări sistemul ALL4 e unul opţional, care poate fi bifat sau nu de cumpărător.

Pe cea mai puternică motorizare, însă, botezată în mod tradiţional MINI Paceman John Cooper Works, tracţiunea integrală e una standard. Astfel, cei 218 cai-putere de sub capotă vor fi transferaţi pe asfalt mult mai eficient, în orice situaţie.

Toate motorizările disponibile în versiuni 4x4 pot veni cu transmisii manuale cu 6 trepte sau automate, cu acelaşi număr de trepte. Astfel, MINI se asigură ce cel mai şic şi mai proaspăt model al său are o ofertă completă pentru cei mai pretenţioşi clienţi. Judecând după faptul că în ultimii ani SUV-ul Countryman a cumulat de unul singur o treime din vânzările mărcii, noul Paceman are toate şansele să fie un nou succes răsunător al celor de la MINI.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (22 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter