Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Mercedes-Benz CLA, noul coupe compact german cu 4 uşi

14 Ianuarie 2013 - 14:33
Ilie Toma
Premieră: Mercedes-Benz CLA, noul coupe compact german cu 4 uşi
Mercedes-Benz vrea să repete performanţa de a inventa un nou segment, la fel cum a făcut-o cu primul coupe cu patru uşi, în cazul lui CLS, şi dezvăluie la Detroit noul CLA.

„Reacţiile la Concept Style Coupe au fost fantastice. Cel mai frecvent comentariu la acel concept, prezentat în aprilie 2012, era „vă rugăm să puneţi această maşină în producţia de serie".

Anume asta facem acum” – a declarat azi la Salonul Auto de la Detroit Dr Dieter Zetsche, şeful Daimler, în cadrul evenimentul de dezvăluire a noului model. „CLA este o maşină care nu confundă ideea de talie medie cu cea de calitate mediocră. Designul noului model scoate în evidenţă cele mai sportive trăsături ale caracterului

Mercedes-Benz”, a mai adăugat şeful producătorului german.

Fiind construit pe platforma noului A-Class, coupe-ul CLA împarte o mare parte din gama de motoare cu acesta. Astfel, vor exista trei motoare turbo pe benzină, cu puteri între 122 CP şi 211 CP, şi alte două diesel. Spre deosebire de A-Class, CLA renunţă la motorizarea diesel entry-level 180 CDI şi porneşte de la CLA 200 CDI, cu 136 CP la activ. În schimb, noul coupe primeşte şi o versiune diesel mai puternică, CLA 220 CDI, care aduce noul diesel de 2,143 cm cubi al germanilor, cu 170 CP la activ.

Toate motoarele dispun standard de sistem start/stop şi pot fi cuplate fie la transmisii manuale cu 6 trepte, fie la cele automate cu dublu ambreiaj şi 7 trepte.

Cel mai rapid CLA, CLA 250, va prinde prima sută în 6.7 secunde şi va atinge o viteză maximă de 240 km/h. Cea mai lentă va fi versiunea CLA 180 BlueEFFICIENCY, care se va focaliza radical spre eficienţă, accelerând de la 0 la 100 km/h în 9.9 secunde şi prinzând o viteză maximă de 190 km/h, limitată electronic.

O premieră pentru modelele Mercedes-Benz cu motor montat transversal este disponibilitatea versiunilor cu tracţiune integrală pentru noul CLA. Configuraţia noului sistem de tracţiune pe patru roţi este simplificată faţă de modelele mai mari, dar versiunile 4x4 vor purta acelaşi nume 4MATIC.

Au fost anunţate şi preţurile pentru noul model, disponibile pentru Germania. Astfel, cel mai accesibil

Mercedes-Benz CLA, în versiune CLA 180, porneşte de la 28,977 euro, în timp ce motorizarea de top CLA 250 ia startul de la 38,675 euro. Primele exemplare vor ajunge în showroom-uri către luna aprilie a acestui an.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (40 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter