Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră la Detroit: noul Infiniti Q50

17 Ianuarie 2013 - 08:50
Ilie Toma
Premieră la Detroit: noul Infiniti Q50
Infiniti aduce la Detroit primul model botezat în noua sa nomenclatură, având litera „Q” pe prima poziţie. Noul

Infiniti Q50 este un sedan sport premium, care va concura cu modele precum Lexus IS, Cadillac ATS, BMW

Seria 3, Mercedes-Benz C-Class şi Audi A4.

Şi deoarece modelul ţinteşte deocamdată spre piaţa nord-americană, sub capotă sunt oferite motoare de cilindree mare. Clienţii pasionaţi de performanţa tradiţională vor putea opta pentru un motor V6 aspirat natural, de 3.7 litri, capabil să livreze 328 CP. Cei cu grijă faţă de mediu şi eficienţă vor putea alege motorizarea hibridă, care cuprinde un motor V6 de 3.5 litri, capabil să livreze 302 CP, ajutat de un electromotor de 67 CP. Ambele motorizări sunt disponibile atât cu tracţiune spate, cât şi cu tracţiune integrală.

Designul noului sedan nu este doar atrăgător, ci şi deosebit de funcţional. Coeficientul aerodinamic a fost adus la o valoare aproape incredibilă pentru un sedan de această talie – doar 0.26 – iar forţa de elevare a fost redusă la zero pe ambele punţi, astfel încât modelul nu va fi împiedicat de nici un curent de aer să-şi păstreze aderenţa maximă la orice viteză, pe toate patru roţi. Mai mult ca atât, pentru a desăvârşi şasiul noului Infiniti Q50 inginerii niponi i-au pus la treabă pe doi dintre cei mai buni piloţi ai lor – Sebastian Vettel şi Sebastian Buemi – care au trecut de sute de ori Nurburgring-ul, ajutând la calibrarea perfectă a suspensiilor modelului.

Noul sedan Infiniti va ajunge în showroom-urile americane către începutul verii, iar către luna septembrie acesta va ajunge şi pe alte pieţe globale, primind şi noi motorizări, adaptate specificului acelor pieţe.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (10 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter