Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Toyota a prezentat automobilul "anti-criză"! [Video]

25 Aprilie 2013 - 09:34
Denis Godorozea
Toyota a prezentat automobilul "anti-criză"! [Video]
Într-o economie mondială instabilă şi o criza predominantă, avem nevoie să înţelegem ceea ce într-adevăr ne dorim de la o maşină. Viziunea sa asupra acestei probleme, au demonstrat-o cei de la Toyota, în forma unui concept numit ME.WE (Eu, Noi), care a fost dezvoltat împreună cu celebrul designer şi arhitect francez Jean-Marie Massaud.

Anume Jean-Marie Massaud a dat viaţă acestui proiect, care este cu totul detaşat de standardele de producţie în masă a automobilelor.

Dar cum se va opune conceptul problemelor economice şi a poluării mediului înconjurător? Totul vine, în primul rând de la construcţia uşoară şi eficientă. La baza conceptului stă un cadru uşor din aluminiu, care este ”învelit” cu detaliile caroseriei ultra uşoare şi durabile din polipropilenă expandată, ce au o greutate totala de doar 14 kg, care, apropo, se pot uşor personaliza. Aceste detalii interschimbabile, pot fi produse după un sistem de producţie foarte eficient şi standardizat, ceea ce va reduce costul final al produsului, plus la toate acest polimer este 100% reciclabil. La interior şi pe acoperiş predomină inserţiile din bambus, iar pe panoul de bord există doar un singur indicator, care conglomerează mai multă informaţie vitală despre automobil şi mediu. Printre alte caracteristici ingenioase ale conceptului, este de remarcat deschiderea uşilor fără pilonul central şi deschiderea a tuturor geamurilor, inclusiv a parbrizului!

Datorită utilizării materialelor uşoare, ME.WE are o greutate de numai 750 kg, ceea ce reprezintă un avantaj de 20% faţă de automobilele de clasă mică, şi asta ne mai vorbind de faptul că conceptul reprezintă un electromobil, ce poate folosi două sau patru motoare electrice preluate de la conceptul i-ROAD.

Folosind 4 electromotoare, ME-WE devine un crossover cu tracţiune integrală. Potrivit creatorilor, acest concept este proiectat pentru o varietate de persoane indiferent de statutul lor în societate şi modul de viaţă, fie că este un surfer, care locuieşte pe plajă şi se bucură de viaţă sau un muncitor, care cară cu această maşinuţă diverse bunuri.

Pick-up, crossover, decapotabilă şi compactă de oraş – toate aceste tipuri de caroserie sunt întruchipate în acest micuţ ME.WE ce are o lungime de 3,440 mm, o lăţime de 1,750 mm şi o înălţime de 1,600 mm. Într-un final creatorii au dorit să creeze ceva, ce va avea impact pozitiv asupra oamenilor şi de a îi face mai fericiţi.

Le-a reuşit oare? Numai modelul de serie va da răspuns la această întrebare.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
GALERIE FOTO (33 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter