Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Audi nu va produce supercar-ul electric R8 e-tron

28 Mai 2013 - 16:00
Denis Godorozea
Audi nu va produce supercar-ul electric R8 e-tron
În ciuda faptului că Audi planifica producţia supercar-ului electric R8 e-tron la hotarele anilor 2012-2013, unul dintre reprezentanţii Audi le-a confirmat celor de la Autocar, că constructorul german a decis să amâne producţia supercar-ului electric pe un timp nedeterminat.

Această decizie vine din cauza tehnologiilor acumulatoarelor litiu-ion, care aşa şi nu s-au simplificat, nu s-au perfecţionat şi nu au devenit mai rentabile în producţie, precum presupuneau cei de la Audi. Ca urmare, Audi a decis să anuleze intenţia de a produce modelul R8 e-tron, ne fiind viabil în momentul de faţă.

Dar, atunci când este privit din punctul de vedere al consumatorului, ce anume va obţine el prin achiziţionarea acestui supercar electric? Un electromobil, viteza maximă al căruia este limitată la 200 km/h, de care poate trece şi un simplu hatchback, chiar şi de 10 ani vechime?

Un electromobil, care a stabilit un timp record pentru vehiculele electrice pe Nurburgring Nordschleife de 8 minute şi 9 secunde, fiind oricum mai lent ca un Renault Megane RS 265 Trophy?

Desigur, în primul rând el primeşte tehnologii de ultimă oră şi nu numai în nişa vehiculelor electrice, dar şi în industria auto la general. Amintiţi-vă de construcţia ultra-uşoară Multimaterial Space Frame, care combină fibra de carbon cu aluminiul pentru a reduce greutatea, sau oglinda retrovizoare la interior, pe care o înlocuieşte un display color şi multe altele.

La baza acestui supercar electric stau doua motoare electrice cu o putere totală de 280 kW (380 CP) şi 820 Nm, care este transmisă roţilor spate şi este suficientă pentru a accelera supercarul până la prima sută de kilometri în 4.2 secunde, în timp ce acumulatoarele complet încărcate asigură o autonomie de 215 km.

Chiar şi aşa, aceste rezultate sunt departe de modelul electric Tesla Roadster.

Cu toate acestea, R8 e-tron nu se va prăfui pe raft, căci toate celea 10 prototipuri produse până acum, vor fi testate şi perfecţionate în continuare şi poate într-o bună zi vom vedea aceste vehicule pe drumurile publice, sau măcar tehnologiile de pe ele pe viitoarele modelele de serie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter