Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Skoda Superb pe locul întâi în sondajul de satisfacţie a clienţilor J.D. Power. Jaguar este lider printre producători!

28 Mai 2013 - 10:50
Denis Godorozea
Skoda Superb pe locul întâi în sondajul de satisfacţie a clienţilor J.D. Power. Jaguar este lider printre producători!
Când procurăm un automobil nou, putem acorda atenţia doar aspectului exterior şi calităţii vizuale, ne ştiind ce ne aşteaptă în timpul perioadei de exploatare, mai ales dacă modelul este nou apărut pe piaţă şi nu există feedback despre el. Există, însă, o varietate de publicaţii, care realizează sondaje online, unde se analizează procentul de satisfacţie a proprietarului în timpul exploatării automobilului său.

Unul dintre cele mai prestigioase sondaje este J.D. Power, în care, în acest an, au participat mai mult de 16.000 de proprietari de automobile din Marea Britanie. Fiecare proprietar a descris automobilul său bazându-se pe 66 de criterii ale studiului, unde se include fiabilitatea, performanţa, costurile de întreţinere şi de exploatare. Pe baza acestor criterii, este generat procentul mediu de satisfacţie a proprietarilor de automobilul lor. Ar trebui subliniat faptul că studiul de mai jos a fost realizat în Marea Britanie, cu toate acestea majoritatea modelelor trecute în listă, sunt disponibile şi la noi în ţară, deci, parţial este relevant şi pentru noi.

Astfel, pe primul loc printre producătorii auto, cu cel mai bun procent al satisfacţiei proprietarilor, s-a stabilit Jaguar cu un rezultat de 82,7%. Locurile doi şi trei au fost ocupate de brandurile nipone Lexus şi Honda, cu rezultatele de 81,8 şi 81,0%, respectiv. Pentru prima dată în istoria sondajului, în top zece a ajuns şi marca Land Rover, care s-a ridicat de pe locul 12 din anul trecut pe locul 6 anul acesta, datorită modelului Discovery, care a avut cu 30% mai puţine probleme tehnice declarate de proprietari faţă de anul trecut. În acest studiu au fost implicate 116 de modele de diferite mărci, cu vârste cuprinse de la un an la trei ani. Conform rezultatelor J.D. Power, cel mai bine satisface proprietarii britanici modelul Skoda Superb, urmat de un alt model al producătorului ceh - Skoda Yeti, şi doar pe al treilea loc este situat un model al liderului clasamentului producătorilor auto - Jaguar XF. Rezultate excelente a arătat şi Citroen DS3, care împarte locul patru, cu Lexus RX.

Mai jos sunt prezentate tabelele cu clasamentele pe mărci şi modele, de la celea cu un grad înalt de satisfacţie a proprietarului, la celea cu un grad mai redus. Şi totuşi, cât de relevante sunt aceste sondaje pentru un viitor proprietar? Aşteptăm părerile voastre!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter