Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

În Sindelfingen a început producţia noului Mercedes-Benz S-Class

13 Iunie 2013 - 10:10
Denis Godorozea
În Sindelfingen a început producţia noului Mercedes-Benz S-Class
Daimler AG a început producţia noii nave amiral, Mercedes-Benz S-Class, la uzina din Sindelfingen, Germania. Producătorul german a investit în această uzină aproximativ 1 miliard de euro, pentru adaptarea acesteia la producerea noului model. Din 2011 şi până în prezent, printre cele mai generoase investiţii e de menţionat 350 milioane de euro, investiţi în atelierul de producere a caroseriei, 130 de milioane de euro pentru atelierul de ştanţare şi aproximativ 70 de milioane de euro pentru linia de asamblare.

În atelierul de producere a caroseriei au fost introduse noi tehnologii pentru a combina aliaje din aluminiu turnat, în timp ce acoperişul ultra-uşor din aluminiu, care pentru prima dată a fost implementat în producţia de serie, se ataşează la caroseria din oţel numai după vopsirea acestora. A fost îmbunătăţită logistica pentru furnizarea componentelor la singura linia de asamblare a modelului S-Class, precum a fost sporită şi utilizarea mai eficientă a energiei - acum, pentru a construi un S-Class se consumă cu 20% mai puţină energie decât pentru asamblarea generaţiei precedente.

Noul Mercedes-Benz S-Class, care este oferit în versiunile S 400 Hybrid, S 500, S 350 şi S 300 BlueTEC BlueTEC Hybrid, va apărea în showroom-urile europene pe 20 iulie 2013, în timp ce comenzile pentru noul model se primesc din luna mai al anului curent. Cea mai eficientă versiune a noului S-Class are un coeficient aerodinamic de numai 0,23 şi consumă doar 4,4 l/100 km.

Uzina din Sindelfingen este cea mai mare fabrică Daimler AG, unde peste 20.000 de muncitori asamblează aşa modele, cum ar fi Mercedes-Benz C-Class, E-Class, CL, CLS, CLS Shooting Brake şi SLS AMG, iar acum şi noul S-Class în caroseria W222. Anul trecut, din poarta uzinei au ieşit mai mult de 420.000 de vehicule, inclusiv S-Classul de generaţia anterioară (W221).
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (9 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter